�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rimini sladší samotného medu - pekaøství / - 4.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 31.01.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1813

SIGEP na sebe poutá pozornost nejen ve zmrzlinì, ale navyšuje i vìtší mìrou pøítomnost pekaøského odvìtví, jehož obliba stále více stoupá v povìdomí konzumentù, kdy tak napomáhá i vìtší publicitì tohoto významného italského veletrhu.

fiogf49gjkf0d

Veletrh SIGEP nejenže dokáže èelit italské hospodáøské krizi, ale napøíè jejímu dopadu dokáže zvyšovat i svou výstavní produkci. Poznatek, který jsem zaznamenal od pøedstavitelù riminské fiery (veletrh), zní skoro za dané situaci neuvìøitelnì.  Riminští totiž dokázali od svého velkého rivala v milánské fieøe, odkoupit jednu z jejích veletržních domén, kterou je  mezinárodní pekaøská výstava A.B. Tech expo! Na tomto významném setkávání pekaøských producentù, výrobcù strojní techniky a pøíslušenství vèetnì  zpracovatelù surovin se v Itálii podílelo nìkolik profesních svazù, kdy je nyní vše zkoncentrováno v Rimini! Místní výstavištì poøádá již nìkolik let rovnìž pekaøskou výstavu, ale jednalo se pouze o dílèí program celého významného dìní pod jednotným názvem SIGEP.

Ale tentokrát má tato veletržní akce v Rimini dva veletrhy pod jednou støechou, kdy pøed takovým výkonem nelze jinak, než pøed riminskými pøedstaviteli fiery smeknout.
Došlo proto k rozhodnutí, které bylo svojí podstatou spíše vynuceným tahem a v tomto pøípadì tahem pøíjemným, které mìlo za následek otevøení dalších dvou hal B7 a D7. A tyto novì vzniklé prostory vyplnilo strojní zaøízení pro pekaøské zaøízení, výrobky a doplòky.

Lze tak øíci, že SIGEP tak na sebe poutá pozornost nejen v tradièních oborech ve zmrzlinì a cukráøství, ale v dnešní dobì už tím navyšuje i vìtší mìrou pøítomnost pekaøského odvìtví, které tím, že jeho obliba stále více stoupá v povìdomí konzumentù, tak zároveò napomáhá i vìtší  - a  v pravdì už nutno øíct, že svìtové -  publicitì tohoto významného italského veletrhu.

 
 

Cukraøina byla oborem, který díky vlastnostem používaných surovin umožòoval ze sladkého øemesla èinit i odvìtví umìlecké. Avšak tím, jak se pekaøská profese zaèala èím dál více objevovat na rùzných výstavách, tak se tohleto pøíbuzné odvìtví zaèalo pozvolna pøetváøet rovnìž v umìleckou záležitost, kdy se tím zaèíná pøibližovat  - troufám si tak øíci - až v jakési užité umìní, jak nás o tom pøesvìdèují pùsobivé monumenty vytvoøené z tìsta.

 

Pøi zhlédnutí kteréhokoli potravináøského veletrhu v nìmž je pøítomno peèivo, nelze jinak než konstatovat, že se stále èím dál více ve své pùsobnosti pøíbližují k podobì, kterou nazýváme v jejím úèinku výtvarné pùsobnosti tzv. krásným umìním". SIGEP v Rimini, který v letošním roce posílil na svém mezinárodním veletržním vlivu,  nás o této skuteènosti opìtovnì pøesvìdèil.

 

 - pokraèování -


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku