Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Profitirols po italsku 19.1.2010, rubrika: Recepty Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeň) a pečeme dalších 25 minut, až jsou větrníky zlatohnědé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze středu měkký zbytek těsta. více...


Sacharin proti cukru 14.1.2010, rubrika: Suroviny Co je vlastně cukr a co sacharin? Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Ve srovnání s ostatními potravinami, ať již tuky nebo bílkovinami, je mnohem rychleji a snáze stravitelný více...


Kokosová pěna s karamelem 13.1.2010, rubrika: Cukrařina Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek. více...


Dýňové muffiny 12.1.2010, rubrika: Recepty Těsto vložíme buď na dobře vymazaný plech pro pečení muffin nebo vložíme do speciálních muffinových papírových forem. Vložíme do trouby na střední etáž a pečeme při teplotě 190 °C ca 25 – 30 minut. více...


Příprava turecké kávy 11.1.2010, rubrika: Káva Turecká káva se připravuje v tzv. džezvě, což je nádoba kónusové vizáže. Do džezvy se nejprve nalije voda (pozor, nejprve voda!) teprve potom se vsype káva a voda se začne až nyní ohřívat. Ohřev provádíme do vystoupení kávového varu do výše. více...


Turecké dezerty 8.1.2010, rubrika: Recepty Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...


Turecký med 6.1.2010, rubrika: Recepty Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci. více...


Novoroční vize kapitána národního týmu 2.1.2010, rubrika: Osobnosti Dříve než jsem byl osloven zda se nechci stát novým kapitánem, jsem byl rozhodnut, že v národním týmu chci pokračovat, ale vůbec mě nenapadlo, že dostanu příležitost stát se kapitánem. Je to pro mne velká výzva a chci aby tento tým byl úspěšný. více...


Novoročním úvod manažera národního týmu 1.1.2010, rubrika: Osobnosti Manažer čerpá poznatky z bohatých zkušeností týmu CNT a jeho příznačná řeholnická oddanost kulinářské profesi, je zárukou v překonávání nástrah a bariér, které specifická práce manažera národního týmu bude obnášet. více...


Novoroční promluva prezidenta AKC ČR 1.1.2010, rubrika: Osobnosti AKC ČR se zapojila do projektu Czech Speciále, který vede k propagaci a podpoře domácí regionální kuchyně. Tento projekt oživuje a propaguje recepty staré desítky let, a ty jsou založené na dobrých domácích surovinách a lásce k vaření. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je pátek 18. října 2019
svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.