Cukrář.cz

Reklama



Laskonky

20.6.2012 | Autor: Johny | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Uvařený krém se nechá vychladnout a poté se přidá máslo v poměru 1 : 1 když děláme máslový krém, a 1 díl másla na 5 dílů krému když připravujeme žloutkový krém např. na věnečky.


Základní žloutkový krém

Receptura:

0,660 kg voda, 0,070 kg sušené mléko, 0,170 kg cukr krupice, 0,100 kg krémový prášek (Gustin - kukuřičný škrob), 0,055 kg žloutky tekuté (není nutné), 0,020 kg vanilkový cukr

- 4/5 vody + sušené mléko + cukr krupice -> krátce prošleháme a uvedeme do varu

- zbylá 1/5 vody se prošlehá s krémovým práškem a žloutky -> nalijeme do předešlé vařící směsi a řádně provaříme – nesmí mít škrobnatou příchuť

- po skončení varu vmícháme vanilkový cukr


Laskonky

bílky 0,160 kg, cukr krupice do bílků 0,120, cukr krupice na rozvar 0,240 kg, voda na vaření cukru 0,100 kg, cukr moučka 0,100 kg, mandle jemně strouhané (kešu) 0,220 kg

Laskonky  neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit".
Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.


Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.