Cukrář.cz

Reklama



Jahodovo - jogurtový dezert

17.6.2012 | Autor: Friedrich Reisenbauer | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

1 jogurt (1%)
1/8 l kyselé smetany
15 dkg cukru
12 dkg nízkotučného tvarohu
3 plátky želatiny
1/4  l šlehačky
kůru a šťávu z jednoho citronu
5 dkg malin
5 dkg konzervovaných meruněk

Jogurt s kyselou smetanou, cukrem, tvarohem, citrónovou kůrou a šťávou dobře rozmícháme. Želatinu necháme změknout v chladné vodě. Vyšleháme šlehačku do zhoustnutí.
Maliny a meruňky odděleně rozmixujeme. Želatinu dobře vymačkáme a necháme v hrnci rozpustit (Pozor, nevaříme!) a umícháme do zhoustnutí. Želatinovou hmotu rozdělíme na tři díly. Do jednoho dílu vmícháme maliny, do druhého meruňky a vložíme do skla nebo různě vytvarované formy, které předtím vyložíme fólií a naplníme na vrstvy tři připravené hmoty. Necháme v chladu uležet 3-4 hodiny. Servírujeme s čerstvými jahodami dozdobíme mátovým listem, čokládovými doplňky.


Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.