Reklama |
Archiv zpráv
Piškotová roláda s kávovým tukovým krémem a kokosem
12.3.2002, rubrika: Recepty
KORPUS :
500 ks vejce čerstvá 20 kg cukr krupice 20 kg mouka hladká 10 kg Bisquick – BRAUN ... více...
Systému kritických bodů 8. - 12. krok
8.3.2002, rubrika: Hygiena
Legislativou je stanoveno, že pro každý kritický bod se určí jeden nebo více znaků a limitní hodnoty jejich kritických mezí, které musí být specifikovány.
více...
Hlavní druhy kávy a jejich charakteristika
7.3.2002, rubrika: Káva
Centrální (v angličtině "The Centrals")
Káva označovaná jako "centrální" nebo "střední" se někdy nazývá též jako "mírná" (v angličtině "Milds") více...
Zpracování zelené kávy
1.3.2002, rubrika: Káva
Jakmile jsou sebrány kávové bobule, projdou řadou zpracovatelských kroků před tím, než se dostanou do stadia, kdy mohou být prodány. Je možno definovat dvě metody:
více...
Jarní květinový dort
28.2.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna.
více...
Jarní květinový dort
28.2.2002, rubrika: Recepty
Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna.
více...
Systému kritických bodů 7. krok
27.2.2002, rubrika: Hygiena
Účelem tohoto kroku je určit ta místa (technologické operace) ve výrobním procesu, v nichž lze uplatněním kontroly a nápravných opatření zabránit
více...
Máslové listové těsto a jeho vynálezce
26.2.2002, rubrika: Osobnosti
Máslové listové těsto vzniklo vlastně náhodou. Vynalezl jej cukrář Glaudo Gelée v r. 1600 v Chateau de Chamague ve Francii, který pocházel z chudé rodiny.
více...
Cukrář.cz - přijďte nás navštívit na veletrh SALIMA v pavilonu B
23.2.2002, rubrika: Akce a soutěže
Ve dnech 5. - 8. 3. 2002, se budeme prezentovat na veletrhu SALIMA, jako 1. gastronomický internetový časopis v České republice.
více...
KÁVA - Rozpustné tuhé kousky
21.2.2002, rubrika: Káva
Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic
více...
|
Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |