Reklama |
Archiv zpráv
Krize bije byrokracii
24.3.2009, rubrika: Business
Možná, že by se v menších firmách mohlo blýskat na lepší časy, lze-li vůbec v době tzv. krize to takto říci. Zlepšení by mělo nastat v evidenci jízd vozidel, kdy by se měl zrušit písemný záznam denního pohybu vozidla, který na sebe vázal psací úkon.
více...
GASTROHRADEC 2009 - pozvánka
23.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Mísa Petits Fours pět druhů osm kusů (celkem 40 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí.
více...
Moravský pohár - 7. ročník
20.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Podíváme-li se zpětně na začátek soutěže, nelze se vyjádřit jinak, než že úrovňový trend soutěžních exponátů má šipku ukazatele výkonnosti namířenu směrem k nebi. Do jeho blankytné modře zbývá sice značný prostor, ale je vykročeno správným směrem.
více...
Dva Michelini pro Prahu jednou ranou
17.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Nemohu neříci, že skutečným českým Michelinem bude teprve skutečnost, až francouzskému pneumatikářskému panáčkovi zachutná třeba typické české knedlo, vepřo, zelo (pro mě a za mě třeba i s dodatkem "á la World") spláchnutý řízným českým pivem.
více...
Fialové cukrářské hmoty a pomůcky
15.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Modelovací hmota zastupovala gumpasta. Jedná se též o čistě bílou hmotu, jejíž základem je moučkový cukr. Tato hmota se nalézá v sypkém stavu a musí se nejdříve propracovat s vodou. Její vysýchání je rychlé a je proto nutné ji urychleně zpracovat.
více...
G+H Gastrojunior / - 3.
11.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Na přípravu 4 porcí moderního teplého nebo studeného ovocného moučníku byl časový limit 45 minut. Moučník byl součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu.
Základní součástí moučníku bylo minimálně 200 g mraženého o více...
G+H - Cukrář roku - Martin Braun / -2
9.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Karnevalový námět byl tou správnou názvoslovnou volbou pro finálové uspořádání cukrářské soutěže v areálu BVV Brněnské veletrhy, které předcházelo pražské předkolo. Slovo karneval je italského původu a vystihovalo lidový zvyk uvítání jara.
více...
Mezinárodní veletrh G+H / -1.
9.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Tradiční největší česká juniorská kulinářská soutěž Gastrojunior, pro tentokrát premiérově obohacena o významné cukrářské klání Cukrář roku – Braun Cup, byla kvalitním akčním vrcholem čtyřdenního pořádání veletržní slavnosti v Brně.
více...
Co když není smetana až tak "redy" ?
5.3.2009, rubrika: Tipy a triky
Abychom mohli zjistit, zda je smetana nezávadná, dáme do skleničky trochu našlehané smetany a polijeme ji trochou vinného lihu. Je-li smetana nezávadná, obojí se spojí a smíšenina zůstane hladkou. je smetana ve stavu zkysnutí, nesmísí se s lihem.
více...
Cukrář roku - Martin Braun Cup
4.3.2009, rubrika: Akce a soutěže
Finále soutěže se uskuteční dne 6.3.2009 jako součást doprovodného programu Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování G+H 4.-6.3. 2009 v Brně na veletržním výstavišti v pavilonu C.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |