Reklama
|
Archiv zpráv
Teplotní optimum kávy
18.5.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je to zjednodušeným pohledem zvláštní, že 40 °C teplá koupel již platí za horkou, a ve vyšší teplotě se nemůžeme koupat vůbec. Je to tím, že jemné ústní sliznice snášejí vyšší teplotu než pokožka.
více...
Skladování čokolády a kakaa
13.5.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Uloží-li se čokoláda na vlhkém místě, rozpouští se v ní obsažený cukr a usazuje se na povrchu, čímž dodává zboží plesnivého vzhledu. Pokud je čokoláda vystavena slunci. Ztrácí tak barvu, dostává šedý vzhled, stává se porézní a má zvětralou chuť.
více...
Pěna Surprise
11.5.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu. Pohár ozdobíme ovocem a jahodovou omáčkou.
více...
Zmrzlina podomácku
6.5.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směsa a vložíme do zmrlinového strojku . Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mražáku. Během mražení ji může ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|