Reklama
|
Archiv zpráv
Kavárna není jen o kávě
13.7.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kavárny si udržely své místo a oblibu i v době fast foodů a stravovacích a občerstvovacích zařízení všeho druhu. Kávu si můžete uvařit doma, koupit prakticky kdekoli, dokonce i chlazenou v plechovce, a přesto lidé do kaváren stále chodí.
více...
Marcipánový recept
9.7.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce.
více...
Zmrzlina musí lákat
6.7.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vitrína by měla být vystavena pokud možno směrem do výlohy, do ulice nebo přímo proti vstupu do prodejní místnosti. "Nákup zmrzliny je emocionální, zážitková záležitost, nikoli nákup denní potřeby.
více...
Zmrzlina a káva - obraz Itálie
4.7.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Objednáte-li si v Itálii po obědě nebo večeři cappuccino, vězte, že jste si přivodili dokonalé gurmánské faux pas. Ital v duchu zaúpí a pomyslí si něco o negramotném turistovi. Cappuccino se přece pije ráno!
více...
Zmrzlinářovy trabl story
2.7.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeho kopečková zmrzlina šla na odbyt méně a méně. Náklady stoupaly, obrat klesal. Výsledek mohl být jediný. Dál už do svého stánku nenastoupil. Navíc mu zůstal dluh u cukráře, od nějž zmrzlinu odebíral, ve výši 40 tisíc korun.
více...
Se zásobou cukru se usíná lépe
29.6.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dospěl k zajímavému výsledku, když se zjistilo, že studenti museli být ráno dvakrát buzeni, kdežto dívky již při prvním zvonění budíku vyskočily svěží z postelí. Dále se prokázalo, že spánek dívek byl o patnáct procent vydatnější než u hochů.
více...
Odkud pochází dort?
27.6.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Někteří cukráři dosahovali svými dorty až mezinárodní pověsti, a byli povoláváni do ciziny, aby prokazovali své umění. Co se týče rozměrů a nákladnosti, nebyly středověké dorty překonány.
více...
Bufetový stůl
25.6.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak spíš než "tábldót" je známý jako švédský st
více...
Pojďme tvořit čokoládu I.
20.6.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud chceme zpracovat pravou čokoládu, musíme ji nejprve vytemperovat. Temperování je proces, který vyžaduje zručnost a plné soustředění. Správně vytemperovaná čokoláda má vysoký lesk a pevnou krystalickou strukturu.
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|