Reklama |
Archiv zpráv
Povídání o cukru
7.6.2002, rubrika: Suroviny
Cukr, surovina, která je pro cukráře nepostradatelná.
Pojmenování „cukr“ je původu asijského a pochází ze slova „Scharkura“ tj. sladká šťáva. Cukr byl znám Číňanům již 200let před Kristem, tehdy se vyráběl z rákosu. více...
Ztratné ve výrobě a prodeji
5.6.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
§ 25 odst. 3 o daních z příjmů se vymezuje co je škodou. Škodou se rozumí fyzické znehodnocení (poškození nebo zničení) majetku ve vlastnictví poplatníka, a to z objektivních nebo subjektivních příčin
více...
Činitelé ovlivňující šlehatelnost bílků
3.6.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel.
více...
Podlaha v cukrárně
30.5.2002, rubrika: Cukrařina
Všechno souvisí se vším a tak i podlaha v odbytovém prostoru a v zázemí cukrárny ovlivňuje naše podnikání. V dobrémnebo ve zlém - podle toho, zda jsme při její realizaci vzali do úvahy všechna důležitá hlediska.
více...
MPO chce zachovat zvýšené clo na dovoz kakaového prášku s cukrem
29.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ministerstvo průmyslu a obchodu navrhne ve středu vládě zachovat zvýšené clo na dovoz kakaového prášku s 80procentním a vyšším podílem cukru či isoglukózy u importů nad stanovenou kvótu.
více...
Titul Chléb roku 2002 si z Pardubic odvezlo Inpeko Ústí nad Labem
27.5.2002, rubrika: Akce a soutěže
Titul Chléb roku 2002 získala pekárna Inpeko Ústí nad Labem. Výsledky soutěže, ve které odborníci hodnotili především objem, tvar, kvalitu kůrky a střídy, vůni a chuť, vyhlásila nezávislá porota ve čtvrtek večer v Pardubicích ...
více...
Balené pečivo alespoň občas kupuje šest Čechů z deseti
23.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Balené pečivo se stále častěji stává běžnou součástí jídelníčků. Jak potvrdil letošní průzkum agentury AISA, alespoň výjimečně ho kupuje šest Čechů z deseti. Je to zhruba stejně jako loni.
více...
Slavnost perníku a královna perníku 2002
22.5.2002, rubrika: Akce a soutěže
Pardubice jsou samozřejmě hlavním evropským městem perníku. Vždy zde byl perník oslavován a prezentován jak na městském festivalu, tak na Pernštýnské noci, což je folklórní zábavná noc v centru Pardubic.
více...
Dobývání cukrové šťávy a cukru z pralesa
22.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V prvé polovině našeho končícího století se v tropických oblastech dobývala (a též i do dneška dobývá) z palem šťáva za účelem přípravy alkoholických i lihuprostých nápojů. Kromě toho bylo ono dobývání nasměrováno k získávání cukru.
více...
Dny chleba letos budou kvůli penězům pouze pro odbornou veřejnost
21.5.2002, rubrika: Akce a soutěže
Tradiční pardubická přehlídka pekařských strojů a výrobků Dny chleba zůstane letos 23. května poprvé široké veřejnosti uzavřena. Osmý ročník akce, kterou v minulosti navštěvovaly tisíce lidí, bude přístupný pouze odborníkům.
více...
|
Dnes je sobota 17. dubna 2021
svátek slaví Rudolf, zítra Valérie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |