Cukrář.cz

Reklama



CULINARI WORT CUP - 9. ročník soutěže kuchařů a cukrářů

18.12.2002 | Autor: Emanuel Budík | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

    Ve dnech 5. – 21.11.2002 se konal v Lucemburku mezinárodní potravinářský veletrh EXPOGAST 2002, jehož součástí byl 9. ročník soutěže kuchařů a cukrářů CULINARI WORT CUP.

 

     Soutěže se zúčastnila i mistrová odborného výcviku oboru cukrář z SOU a OU Bzenec Marie Kučerová. V silné mezinárodní konkurenci cukrářů z několika desítek zemí získala v soutěži cukrářů za umělecký výrobek z karamelu – muž a žena – v konečném pořadí bronzové ocenění. Je to vynikající umístění, kterého dosáhla tato skromná, pracovitá mistrová, cukrářka. Po získání titulu mistryně republiky Český cukrář 2000, 5. místě na ME cukrářů v Římě v roce 2000, 2. místě na soutěži Hera Praha 2001 a 1. místě Gastro Hradec 2001 v kategorii uměleckých výrobků, přichází ocenění a uznání za její tvořivou uměleckou práci v mezinárodní soutěži.

     To, že se mohla zúčastnit této finančně náročné mezinárodní soutěže je zásluha sponzorů.

Hlavním sponzorem byla firma NESTLÉ ČESKO, s.r.o., která přispěla finančně a dodala reprezentační rondony, dále finančně přispěly firmy ALMECO Zlín a pobočka AKC Brno. Sponzorům patří poděkování a vřelý dík.

     Děkujeme Marii Kučerové za vzornou reprezentaci českého cukrářství, oboru cukrář, SOU a OU Bzenec i všem sponzorům, kterým dokázala, že finanční prostředky byly dobře a účelně využity.

     Poděkování patří i vedení SOU a OU Bzenec za poskytnutí surovin a podmínek pro přípravu na soutěž i vůli a pochopení kolektivu mistrů oboru cukrář.

 

 

 

 

Další článek o Marii Kučerové ZDE


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.