Cukrář.cz

Reklama



GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /- 3.

12.04.2017 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených


1. místo ZEMANOVÁ Olga, OASCR Choceň v kategorii Velikonoční beránek

Velikonoční svátky se vyznačují svým proměnlivým termínem. Připadají pokaždé na neděli, která následuje po prvním jarním úplňku.
Je již dlouholetou tradicí, že beránek patří k velikonočním symbolům, a to z toho důvodu, že byl považován za představitele rodicí se fauny. Později se stal vyzvačem beránčího symbolu  lid Izraelitů, kteří v něm viděli stádo vedené Hospodinem, kdy se v tomto přirovnání ztotožňovali se svým exodem z egyptského jha. Tradici beránka převzali rovněž křesťané, kteří přirovnávají jeho pozemskou roli s posláním Ježíše Krista, který byl obětovaný za spásu lidstva.
A v neposlední řadě je častým soutěžním cukrářským námětem, kdy tomu bylo i v letošním GASTRO HRADCI, kde o beránčí metu soutěžilo 17 uchazečů
.


2.místo MALÁTOVÁ Barbora, LSOŠSOU Pardubice


3. místo KOROSOVÁ Eliška, OASCR Choceň

Další soutěžní disciplínou byla kategorie Cukrář umělec, kdy jsme vybrali ukázky tří nejúspěšnějších juniorů, kteří mohli soutěžit do věkového limitu 21 roků. Cukrářští umělci předvedli svůj zdobící um prostřednictvím makety, jíž podrobili svému výtvarnému vyjádření.


1. místo BOUŠKOVÁ Tereza, SOŠ SOU OS Chrudim


2. místo CABICAROVÁ Petra, SOŠ SOU OS Chrudim


3. místo LEDNOVÁ Jana, SŠGHL Bzenec

22. ročník GASTRO HRADCE Vitana cup 2017 je již minulostí. Prognóza, která ukazovala svoji vzestupnou křivku kvality již v posledním ročníku, prokázala v dnešní 22. sadě této naší největší soutěže, že předpoklad vývojové perspektivy došel svého naplnění. Zdůrazněme, že se navštěvníkům představilo široké spektrum kuchařského a cukrářského provedení v 17 soutěžních disciplínách. A to si už samo o sobě vyžádalo nesmírné organizační provedení, zázemí, včetně nezbytné prezentace.
Doplňme, že organizační taktovku třímala  Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka východní Čechy a fotodokumentaci provedl Lukáš Urban.

 - konec -


Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.