Cukrář.cz

Reklama



Dýňové cappuccino

22.06.2009 | Autor: Rudolf Špaček | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Člen soutěžního CULINERY NESTLÉ TEAMu Rudolf špaček se zúčastnil zahraniční stáže v německém Baden-Würrtembergu (klikni zde), kde čerpal poznatky  k dalšímu rozvoji svého kulinářského působení. V Restaurantu Krone se jako součást pokrmu podávalou zvláštním způsobem pojaté dýňové cappuccino.

Dýňové cappuccino : na másle zpěníme šalotku, přídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuřecím vývarem, dusíme půl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, přidáme smetanu, provaříme a ochutíme solí.
Plnotučné mléko osolíme a vyšleháme ponorným mixerem, dáme na 1 minutu do mikrovlné trouby ustálit pěnu.
Dýňová semínka pomalu orestujeme se solí.
Galantýnku nakrájíme na 50 gramové špalíky a dáme prohřát s trochou másla zabalené v alobalu do konvenktomatu nebo pod salemander.
Na talíř dáme čerstvě připravené ratatouille na něj prohřátý špalík galantýnky, přelijeme našlehanou kuřecí omáčkou, vedle toho šálek s dýňovým cappuccino s lžící mléčné pěny, ozdobené dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje.

Foto: Rudolf špaček


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.