Cukrář.cz

Reklama



LUNA zmrzlina v CESKovém semináři

fiogf49gjkf0d

Mezi ustálenými a konzumentovi známými zmrzlinovými značkami, lze na českém trhu nalézt další chladivou pochoutku pod názvem LUNA zmrzlina, která nabízí zmrzlinové směsi GELATOPS. Zmrzlináři díky důvěrně známému italskému slovu gelato, by nasměrovali zrak na jih Evropy, leč původ této pochutiny bychom nalezli na zcela opačném místě, a to v Německu.
Luna zmrzlina ČR, spol. s.r.o. působí na českém trhu od roku 1993 a  je dceřinnou společností koncernu IREKS. Luna zmrzlina ČR pokrývá oblast celého Česka a pro tentokrát zavítala do Brna do progresivně se rozvíjejícího školícího střediska CESK a.s.

 

Luna zmrzlina má ve své nabídce obsáhlou řadu základů a to mléčných i ovocných. Podíváme-li se namátkově například na stovkovou či padesátkovou řadu produktového označení Trimonte, Tripasto, Tripanna  Trimix a mnohé další, setkáme se ve všech těchto případech výhradně s mléčným tukem, který, jak zmrzlináři dobře vědí, umožňuje na zmrzlinovém produktu působivé estetické ztvárnění a lépe chutná.
Zmrzlinu vytváří vizáž a chuť. A právě v tomto emociálním rejstříku má LUNA zmrzlina  pro své zákazníky opět rozsáhlý repertoár zmrzlinových past, kde kromě standardních chutí typu vanilka, á propo nejrozšířenější zmrzlina v celé Evropě, kdy společnost na tuto skutečnost reaguje rovnou sadou čtvera nabídek tohoto mexického aromatu klasické vanilky s práškem z vanilkových lusků, vanilkou Bourbon s vytaženou chutí do intenzívního maxima, vanilkou Piú s citronovým návdavkem, či vanilkou Zoldo s vyšším podílem vanilkového vlákna a intenzivní příchutí citrónu.
Tolik jenom pro začátek na klasickou tóninu.

 

Mléčné zmrzlinové pasty GELATOPS mají v rukávu i speciální esa jako je například Zmrzlinová pasta Popcorn. Být moudrý, není až taková věda, stačí se dívat se kolem sebe, a když v kinových multiplexech bývá často chuťovým doplňkem dramatu na stříbrném plátně popcorn, proč by tedy neměl být populární i ve zmrzlinové pastě? Od poznatku z hlediště bylo pak blízko k činu a ejhle nový druh, - dodejme, že populární - byl na světě!


                                                  Kvalita vždy drží


Pasta Popcorn

•    1 l mléka
• 230 g cukru
• 100 g základ Trimonte
•   80 g zmrzlinové pasty Popcorn
•     5 g Crema volumia


Nebo obdobná cesta oblíbených amerických sušenek Cookies našla cíl své obliby rovněž ve mléčné zmrzlinové pastě. A takto bychom mohli pokračovat dál, o čemž by nás přesvědčily názvy modré zmrzlinové pasty s vanilkovou příchutí Delfino, a při této příležitosti lze doplnit, že obliba dětské zmrzliny šmoula, našla v delfínovi podobnou oblibu. A to navíc čekají na přízeň pochoutkářů další typy, kterými jsou, opět namátkově: capuccino, vaječný likér, gumoví medvídci, kokos a řada dalších.

 
                   Nejinak je tomu se zmrzlinovými pastami pro ovocnou zmrzlinu

Klasiku jahoda, malina, banán, pomeranč doplňují třešňová cola, dračí ovoce,  švestka, mango a další pasty mající exotický původ s obdobnou charakteristickou chutí.

A dalším dílem semináře LUNA zmrzlina byla zmrzlinová aromata  v prášku, v pastě nebo tekutá. 
V práškovém provedení zmiňme třeba podmáslí.
V pastovém ztvárnění mátu či vanilku Moronia.
Tekutá nabídka sestávala z  jamajského rumu nebo mohl zájemce použít rum Supra, případně vanilku Bourbon Royal, nebo čoko-mátu.
V případě výčtu jednotlivých položek je nutno dodat, že se jedná pouze o velmi ilustrativní zmínku oproti dlouhé řadě nabízeného sortimentu.

Předchozí výčet výše uvedeného od  společnosti LUNA zmrzlina ČR v provedení školícího seminárního centra CESK a.s. výhradního dovozce zmrzlinových strojů FRIGOMAT, tímto nekončí a má své další pokračování v obsáhlé sadě zmrzlinových topingů a v zmrzlinových a dezertních omáčkách. Obohacením seminárního programu byly produkty a jejich praktická ukázka  v mramorování zmrzliny, které obnášela opět rozsáhlou typovou řadu této zmrzlinářské atraktivity, včetně pestrosti zmrzlinářských dekoračních doplňků.
Průvodním znakem výrobků Luna zmrzlina byla pro zákazníka podmanivá chuť, vizážová pestrost a a snadnost zpracování.

 



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.