Cukrář.cz

Reklama



Amaretto hrušky na kokosové pusince

27.4.2020 | Autor: Blu Gekko | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Ingredience
(4 porce)

Kokosové pusinky:
3 bílky
3/4 šálku cukru krystal
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
1 čajová lžička octa
1/2 šálku kokosu


Hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnědého cukru
1 svitek skořice
4 hřebíčky
1 hvězdička badyánu
voda


Omáčka:
1 kokosová Lindt Excellence
100 ml šlehačky

1 ušlehaná šlehačka
kokos k posypání


Postup

Kokosové pusinky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos.  Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout…

Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.  Poté necháme vychladnout.
Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka.

Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehačky, na to položíme hrušku a polijeme teplou čokoládovou omáčkou. Na závěr posypeme kokosem a ihned podáváme.


Dnes je pátek 14. srpna 2020
svátek slaví Alan, zítra Hana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.