Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Amaretto hrušky na kokosové pusince

Autor: Blu Gekko
Datum vydání: 27.4.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3605

Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka.

 

Ingredience
(4 porce)

Kokosové pusinky:
3 bílky
3/4 šálku cukru krystal
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
1 čajová lžička octa
1/2 šálku kokosu


Hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnědého cukru
1 svitek skořice
4 hřebíčky
1 hvězdička badyánu
voda


Omáčka:
1 kokosová Lindt Excellence
100 ml šlehačky

1 ušlehaná šlehačka
kokos k posypání


Postup

Kokosové pusinky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos.  Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout…

Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.  Poté necháme vychladnout.
Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka.

Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehačky, na to položíme hrušku a polijeme teplou čokoládovou omáčkou. Na závěr posypeme kokosem a ihned podáváme.


Vytisknuto dne 2.6.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku