�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Amaretto hrušky na kokosové pusince

Autor: Blu Gekko
Datum vyd�n�: 27.04.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3605

Omáèku si pøipravíme tak, že si èokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehaèkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná èokoládová omáèka.

 

Ingredience
(4 porce)

Kokosové pusinky:
3 bílky
3/4 šálku cukru krystal
1 èajová lžièka kukuøièného škrobu
1 èajová lžièka octa
1/2 šálku kokosu


Hrušky:
4 hrušky
1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto
1/4 šálku hnìdého cukru
1 svitek skoøice
4 høebíèky
1 hvìzdièka badyánu
voda


Omáèka:
1 kokosová Lindt Excellence
100 ml šlehaèky

1 ušlehaná šlehaèka
kokos k posypání


Postup

Kokosové pusinky

Z bílkù ušleháme tuhý sníh, do kterého postupnì pøidáme cukr. Na závìr zašleháme škrob s octem a opatrnì (už jen ruènì) pøimícháme kokos.  Pomocí lžièky si ze vzniklé smìsi utvoøíme 4 kopeèky (pusinky), které postupnì klademe na plech vyložený peèícím papírem. Peèeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upeèených pusinek by mìl být pevný. Po upeèení pusinek troubu vypneme, pootevøeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout…

Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Pøidáme vodu tak, aby byly hrušky ponoøené. Pøidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnìdý cukr, skoøici, badyán a høebíèek. Hrušky uvaøíme do zmìknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.  Poté necháme vychladnout.
Omáèku si pøipravíme tak, že si èokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehaèkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná èokoládová omáèka.

Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehaèky, na to položíme hrušku a polijeme teplou èokoládovou omáèkou. Na závìr posypeme kokosem a ihned podáváme.


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku