Cukrář.cz

Reklama



Gelato Festival Challenge vyzývá české zmrzlináře!

04.03.2019 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Populární mezinárodní soutěž o nejlepší zmrzlinu v režii společnosti Carpigiani, se v současnu s roztávajícími ledy na vodních plochách dala do pohybu. Osvědčené zmrzlinářské klání konané svým národním kolem v Česku se prezentovalo před dvěma roky pod názvem Gelato World Tour, se v obdobné podobě představí i letos, ale s určitou dávkou inovace. Tou prvou je pozměněný název na Gelato Festival Challenge a další novinka má podobu samostatného pořádání pro Čechy a Moravu.
Hlavní partner nesoucí organizační břímě pro obě národní kola je společnost Eiskon, výhradní dodavatel zmrzlinových strojů Carpigiani
  pro Česko a Slovensko.

Soutěž pro zmrzlináře z Čech má datum 9.4. 2019 a bude pořádána v Úvalech u Prahy ve spolupráci s firmou Almeco.
Moravští zmrzlináři změří síly  24.4. 2019 v Brně v nově zřízeném Busniss Centru Eiskon v městské části Řečkovice, kdy jim bude partnerem společnost MEC 3.

Následující den po soutěži se uskuteteční ukázka výroby zmrzliny v provedení Carpigiani Gelato University a to v obou soutěžních centrech.

Soutěžní podmínky jsou následující:

• Zmrzlinář zhotoví 1 libovolný druh zmrzliny z donesených surovin v čase 30 minut.

• Po skončení časového limitu soutěžící uloží zmrzlinu s číslem do vitríny.

• Odborná nezávislá porota hodnotí 40 % chuť, 20 % kreativitu, 20 % strukturu a 20 % prezentaci ve vitríně.

• Soutěžní práce bude prováděna na zmrzlinovém stroji Carpigiani Maestro Labotronic a soutěžící budou mít možnost využití asistence strojního technologa z Gelato Univerzity Carpigiani.

• Maximální počet účastníků pro jednotlivé národní kolo je 24. Tedy celkový počet zájemců o zmrzlinářský Gelato Festival Chalenge je 48 pro celé Česko. Jestliže bude účast v jednotlivém národním kole vyšší než 20 soutěžících, postupují do evropského kola 2 nejlepší, a v případě menšího počtu než 20, postupuje pouze jeden. Evropské kolo se uskuteční v roce 2020 pod názvem Carpigiani International Day s místem konání v Boloni.

• Nejlepší Evropané se následně utkají o primát světového zmrzlinářského krále v konkurenci nejlepších zmrzlinářů celého světa v roce 2021.

Významným doplňkem českého a moravského kola je doprovodná akce  v představení zmrzlinového programu společnosti Carpigiani Gelato University, která se na obou územích uskuteční den po soutěžním termínu.

Video z minulého ročníku soutěže::https://www.youtube.com/watch?v=gGl5VaSnp0I

Přihlášky zasílejte na adresu:
Eiskon
Karásek 1g
621 00 Brno
email: spicka@ eiskon.cz
tel:
541 249 620

Vítěz premiérového ročníku 2017, pod tehdejším názvem Gelato World Tour, v Úvalech u Prahy, Jiří Hochmann


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.