Cukrář.cz

Reklama



Zmrzlinový stroj Frigomat KISS 3 - CESK, a.s. / -3.

17.04.2012 | Autor: Jiří Řezáč z Větrníku | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

V dnešním vstupu se podíváme na další italský zmrzlinový stroj  Frigomat, který je u nás k dostání v nabídce,  službách a poradenství společnosti CESK, a.s. Brno. Zde je nutno ještě zdůraznit, že brněnská společnost má širší rádius působnosti, kdy vývojová řada proslulých Frigomatů není jejím jediným strategickým dovozním nástrojem. V souvislosti s uvedenou společností se setkáme s různorodou řadou jiných zařízení a nástrojů používaných v restauracích, cukrárnách, v sortimentu nápojové techniky, ale i evidenčních systémech či v souvislosti s menšími přístroji určených pro domácnost.

Pod pojmem CESK, a. s. nalezneme široký sortiment v obsáhlém strojním uplatnění v širokém spektru gastronomického odvětví.
Pro doplnění ještě jedna technická douška na závěr, týkající se údaje o prodejní filosofie této společnosti. Její činnost se nevyznačuje pouhým prodejem zmrzlinového stroje, ale je v něm zahrnut kompletní servis ve spojitosti se zmrzlinovým výrobníkem, a to od samého nákupu až po závěrečný detail výroby zmrzliny. Tato služba včetně dovozu má bezplatný charakter, kdy do výčtu dalších prodejních aktivit je potřebné započítat kromě již uvedených strojů na točenou zmrzlinu, také i zařízení na zmrzlinu kopečkovou, rovněž tak pastéry a zrací vany, kdy je tato nabídka navršena o kombinované a cukrářské stroje.
A tou – snad – závěrečnou tečkou by mohlo být to, co vytváří nejenom účelový, ale i dekorační design cukráren, kterým jsou dle přání a potřeb zákazníka zhotovované cukrářské a zmrzlinové vitríny.

 
 

Pro tentokrát provedeme reportážní exkurzi do labyrintu dalšího zmrzlinového stroje Frigomat, KISS 3. Tento výrobní atlet vyšší hmotnostní kategorie má na první pohled od včera popisovaného kolegy Frigomatu 1, viditelnou přednost v tom, že je třípákový.
Jeho gravitační zubové čerpadlo je schopno  v rozmezí jedné hodiny zvládnout úctyhodné sousto zmrzlinové výtoče v počtu 500 porcí!
Vskutku úctyhodný výkon. A jak z počtu tří pák vyplývá, lze jeho prostřednictvím docílit dvou druhů zmrzlin včetně jejich mixu s přídavkem možnosti přípravy sorbetta, granity nebo točeného jogurtu.
Výkonnost  stroje spočívá ve velkém nášlehu, jenž je dosahován prostřednictvím speciálního zubového čerpadla, které vyrábí italská společnost FRIGOMAT jako jediná na světě.
I tento KISS 3 je vybaven dvěma druhy chlazení, kdy pro případ „turbo“ potřeby slouží vodní systém a pro chvíle kdy se jede tzv. na „tři válce“ lze provozu odlehčit přepnutím na chlazení prostřednictvím vzduchu.
Nerezový zásobník pojme množství 8+8 litrů zmrzliny. Míchadlo  je vybaveno plastovými stěrkami, které při své činnosti  nezpůsobují zvýšený otěr bubnu, kdy touto konstrukcí je zachována jeho dlouhodobá funkčnost.
Do výbavy výrobníku zmrzliny automaticky náleží systém vyspělé elektroniky, která jako u všech typů značky Frigomat zajišťuje řízení a kontrolu hustoty zpracovávaného produktu. Stejně tak i alarmový způsob oznámení závady v systému. K těmto činnostem je potřeba započítat navíc i systém nočního provozu konzervace směsi ve vaně na + 4 °C.
Díky výrobní kapacitě zmrzlinového stroje KISS 3 a dalším uvedeným vlastnostem, je dovozcem tento typ doporučován jako první pro samostatný provoz výdeje zmrzliny.



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.