Cukrář.cz

Reklama



Haway dezert

21.2.2022 | Autor: Jindřich Podskalský | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených



 

Charakteristika:

Řez kakakové rolády potažený mohrenglanzem, bohatě ozdobený čerstvým ovocem, přeleštěný ovoželovou polevou. Chuť a vůně čokoládová, doplněná chutí čerstvého ovoce.

Suroviny: roládová hmota kakaová - 150 g, máslový krém kakaový - 350 g, mohrenglanz - 200 g, očištěné čerstvé ovoce - 450 g,
ovoželová poleva - 100 g, 
celkem - 1200 g,
výrobní ztráty - 50 g
váha hotového výrobku - 1200 g

Výrobní postup: 

Kakaový roládový plát potřeme máslovým kakaovým krémem a stočíme v roládu. Necháme v chladném prostředí zatuhnout. Poté roládu nakrájíme na řezy, které jednotlivě namáčíme do rozpuštěného mohrenglanzu. Po ztuhnutí polevy naskládáme čerstvé ovoce na položený řez. Ovoce přeleštíme rozpuštěnou ovoželovou polevou. Případně můžeme ještě dozdobit snítkou máty.

Ovoželová poleva:

(na 1,5 polevy)
ovožel neutrál - 500 g, voda - 1000 g
váha hotového výrobku 1500 g


Dnes je pondělí 27. června 2022
svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.