Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2016 - Kouzelné karamelové kreace / - 7.

09.02.2016 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Jedním z tradičních vrcholů riminské veletržní  scény bývá umělecké klání v  tvorbě s karamelem a mívá pokaždé dramatický průběh. Soutěž PASTRY QUEEN, neboli cukrářská královna, je přehlídkou vrcholové cukrářsko-umělecké dovednosti.  Předchází jí mezinárodní předkola a riminská aréna má své vyústění ve finále, kdy ta nejlepší tvůrkyně je dekorována královskou korunou. Odvést kvalitní práci je nezbytným předpokladem k úspěchu, ale ani to mnohdy nestačí, protože výrobek je podroben trnité cestě v podobě jeho umístění na výstavní plató.
A právě zde se nejednou klopýtlo, respektive byly pohřbeny veškeré naděje na samotné cílové pásce viz. dále případ francouzské soutěžící.
Obtížností zadání byl předepsáný nejnižší a nejvyšší výškový limit, včetně času vyhrazeného pro tvorbu.
/první snímek představuje výrobek chorvatské soutěžící Nikoliny Lončarové/.

 

Takto vypadal po závěrečné prezentaci soutěžní karamel francouzské účastnice Marléne Bechellerieové. Francouzka tvořila a tvořila, ale až do chvíle než se jeden karamelový krápník ulomil. Marlén se avšak nevzdala a vrhla se do opravné tvorby. I tento manévr už sice na hranici časového limitu, zvládla, a přišla chvíle kdy její výtvor byl podroben zkoušce přenosem ze soutěžní kóje na dekorační stůl. A zde došlo k definitivní tvůrčí tragédii, kdy  zžejmě v časovém stresu dodělávaný implantát nevydržel přenosový úkon a upadl znovu. Výsledek Marlénina psychického stavu je zpodobněn na několika záběrech. 
 
 
 
 
Nejenom vítězné trofeje, ale i slzy a zármutek na duši bývají někdy doprovodným jevem karamelové soutěže PASTRY QUEEN.




 
Taiwanka Chia Ying Lin přistupovala ke svému dílu s chirurgickou důsledností, jak vyplývá z její roušky na ústech. Avšak unikla jí veliká nepřesnost ve výšce jejího monumentu, kdy se nevměstnala do minimální výše, jak vyplývá z měřidla rozhodčích, kdy měrná pomůcka v ruce jednoho z nich označuje maximum a minumum. A to byla značná bodová ztráta.


             Práce reprezentaky země vycházejícího slunce Aki Tanimuorové


                                    Takto tvořila Ruska Farida Babugoeva


                                  Práce domácí Silvie Federici Folgettiové


                          Karamelová tvorba Indky Sanjany Petelové

                                            - pokračování -

 

 

 

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.