Cukrář.cz

Reklama



Pivní zmrzliny

11.07.2013 | Autor: Nota Bene | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

V horkých letních měsících dokáže máloco osvěžit tak, jako vychlazené pivo nebo kopeček lahodné zmrzliny. Majitelé pražské restaurace a beerpointu Nota Bene to dobře vědí a neváhali zajít ještě dál. Pečlivě vybrali tři druhy piv, která mají dlouhodobě velký úspěch a použili je méně tradičním způsobem - jako základ pivních zmrzlin. V nabídce se tak objevil netradiční osvěžující zmrzlinový dezert kombinující chutě výběrových piv z minipivovarů.
Kromě skvělého jídla si hosté do Nota Bene chodí pochutnat na méně tradičních pivech z  minipivovarů. A majitelé Nota Bene Martin Holba s Lukášem Nevyjelem rádi vymýšlí netradiční kombinace chutí, proto se v letní sezóně rozhodli nově do nabídky zařadit pivní zmrzlinu. „Vybrali jsme tři druhy piv, o kterých víme, že se kvůli nim naši hosté do Nota Bene vracejí. Pak jsme oslovili firmu Giroma Gelato, která vyrábí skvělou zmrzlinu a stejně jako my se nebojí experimentovat s příchutěmi. Výsledek už mohou hosté ochutnat sami, nás naše pivní zmrzliny prostě baví,“ vysvětluje vznik pochoutky Martin Holba, výčepní a spolumajitel restaurace.
Hosté si mohou objednat zmrzlinový pohár, který kombinuje tři různé příchutě pivní zmrzliny. První kopeček chutná po archivním belgickém pivu Cuvée du Chateau. Jedná se o tmavé pivo, které je pýchou pivovaru Van Honsebrouck. Vyznačuje se nezaměnitelnou vůní a sametově elegantní chutí a je samo o sobě označováno jako pivní dezert. Ze stejného pivovaru pochází i druhé pivo použité pro výrobu zmrzliny. Kastell rouge zraje šest měsíců v sudu s třešněmi, čímž získává svou plnou třešňovou chuť. Dvě belgická piva doplňuje Zlatá raketa z pivovaru Matuška, který patří mezi nejoblíbenější minipivovary v nabídce Nota Bene. Zlatá raketa se vyznačuje svěžími ovocnými tóny v chuti i vůni. Rozpoznat můžete mango nebo grapefruit, takže proč z něj nezkusit i zmrzlinu, že?
„Uvidíme, jaký budou mít pivní zmrzliny úspěch. Pokud se ukáže, že hostům chutnají, budeme uvažovat o obměňování nabídky, stejně jako pravidelně obměňujeme naše piva z minipivovarů,“ dodává na závěr Martin Holba. Pohárem z pivních zmrzlin se v Nota Bene můžete osvěžit za 115 Kč.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.