Cukrář.cz

Reklama



Úsporný table d´hôte

23.09.2002 | Autor: HOTELREVUE | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám nebo s malou pomocí obsluhy, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak spíš než "tábldót" je známý jako švédský stůl. Pro většinu středních, větších a velkých hotelů je samozřejmostí a pro jeho podobu snídaňových bufetů a rautů nejčastěji pořizují chlazené či vyhřívané vozíky, nebo pevné moduly. Správná výrobní praxe totiž nařizuje, že třeba výdej pokrmů studené kuchyně při jejich teplotě vyšší než +4 ° Celsia musí proběhnout okamžitě a jejich teplota přitom nesmí překročit +8°C.


Snídaně jako samoobsluha se však vyplatí už od dvaceti strávníků denně, a proto zvlášť penziony nebo menší hotely musí dobře zvažovat, jak ji co nejvhodněji v souladu s hygienickými předpisy nabídnout svým hostům.

Společnost Daspo pro ně, ale i pro ty větší, které potřebují šetřit místem, jako novinku nabízí nerezové etažéry s chladícími vložkami, jež krájené sýry i salámy uchovají v odpovídající teplotě tak dlouho, dokud si nevybere i ten největší spáč.

Nerez se ovšem nehodí všude, a tak pro stylově zařízené restaurace a hotely Daspo spol. s r.o. představuje etažéry v kombinaci kameniny a staře patinované mědi s výběrem hlubokých mís na saláty či dvěma různými průměry táců pro servírování nářezových mís.

Snaha o zdravější životní styl vedla už před lety k tomu, že dnes snad každý hotelový host začíná svůj den miskou nějakých lupínků či vloček. Aby jejich nabídka mohla být pestrá a přitom zabrala co nejméně místa, Daspo pro ně dováží tři druhy sklo etažérů z nerezu a skla, které mohou zároveň sloužit i pro nabízení balených jednoporcových marmelád či sýrů.

Společnost Daspo přímo vyrábí či výhradně dováží zařízení, nádobí i nářadí pro gastronomické provozy všech velikostí. Ve své provozovně jim také zaručí nejnižší prodejní cenu všeho svého zboží.

ZDROJ: Časopis HOTELREVUE

 

 

 


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.