Cukrář.cz

Reklama



JUNIOR CARVING CUP - soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny

fiogf49gjkf0d
 



JUNIOR CARVING CUP

soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny
pro juniory do 21 let

Téma: Květinová kompozice

soutěž se koná v rámci akce JUNIOR SHOW

12. června 03´se uskuteční soutěž v uměleckém řezbářství zahradních produktů. Akce se koná v Městském kulturním centru Pasáž v Třebíči. Začátek zahájení v 10,00 hodin.

Pořadaté soutěže jsou SOŠ obchodu a služeb a SOU, Třebíč a Firma Luděk Procházka - CZECH CARVING STUDIO

Po úspěchu soutěže ve vyřezávání melounů "O meloun sv. Vavřince" je to teprve druhá samostatná soutěž v naší republice, ve které se střetnou mistři vyřezávacího umění z ovoce a zeleniny. V Třebíči se nám představí přední mladí umělečtí řezbáři, nositelé štafety tohoto specifického gastronomického umění, poprvé předvedené v českých zemích průkopníkem uměleckého dekoru Luďkem Procházkou., držitelem zlaté medaile z kuchařské olympiády IKA 2000, který též drží nad soutěží spoluorganizační patronát.

Porotu hodnotící uměleckou řezbářskou tvorbu tvoří přední mistři v gastrooborech, kteří dosáhli vysokých domácích a světových met. Jsou jimi Milan Sahánek, držitel zlaté medaile ze světové Kuchařské olympiády r. 1996, Silvie Sulanská, vítězka mnohých domácích cukrářských soutěží a týmová zlatá medailistka ze světové soutěže v Singapuru a Vladimír Krofta, cukrář roku z let 1996-2000.

Hostem Junior carving cupu bude nestor české kuchařiny mistr Ladislav Nodl, držitel Řádu sv. Vavřince a autor odborných publikací.

Po celou dobu akce  návštěvníci zhlédnou doprovodný program, který bude  probíhat na jevišti nepřetržitě po celý den. Žáci, ale i diváci si mohou zasoutěžit například při pojídání pizzy nebo stavění pyramidy, shlédnou taneční a gymnastická vystoupení, poslechnout si hudební skupiny, přednes básně, hru na kytaru a na klavír. Na pódiu proběhne také velká schow kadeřnic, změna image, someliérské ukázky a další a další soutěže, které si připravili žáci jednotlivých oborů.

Mladí cukráři představí svou zručnost svými nádhernými výrobky , které si jistě najdou svůj obdiv u celé řady příchozích. Nebudou chybět módní přehlídky a nové trendy v účesové tvorbě. Prodavači nám představí nové techniky italského balení a  ukázky aranžování. Studenti z oboru obchodník a hotelnictví a turizmus se prezentují svými maturitními pracemi a projektem Leonardo da Vinci. Pro návštěvníky je připraveno několik „občerstvujících stanic“.

Pro šikovné návštěvníky bude připravena divácká soutěž v ořezávání jablka „O nejdelší slupku“. Vítěz si odnese radiomagnetofon.

 

Ukázka umělecké tvorby (vyřezávání z ovoce a zeleniny):

Dekorativní ovoce a zelenina - Luděk PROCHÁZKA
Čarujeme se zeleninou



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.