Cukrář.cz

Reklama



Linecké cukroví

06.12.2014 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
              LINECKÁ KOLEČKA

Suroviny
Ca. 460 g hotového těsta, 210 g mouka hladká, 70 g cukr moučka,
 140 g tuk, 2 žloutky, 6 g prášek do pečiva, 1 citron – kůra i šťáva, 150 g marmeláda kyselá.

 
               Linecké těsto domácí                                       Rozválení na plát 0.5 cm

 
Vypichování různých tvarů a skládání na        Pečeme do zlatova 180 -190 °C
pečící papír                                                        Více kusů= vyší teplota

 

 

 

 

Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet.
Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch). Po vychladnutí polovinu tvarů potřeme marmeládou s citronovou šťávou a lepíme k sobě.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.