Cukrář.cz

Reklama



Sladké opojení aneb každý jsme nějaký / -1.

fiogf49gjkf0d

Byť jsme ve své podstatě stejní, přece jsme každý jiný. Jsou avšak mezi námi tací, kteří jsou přece jen o trochu jinačí. Ne vždy je poznáme na první pohled, a až teprve po určitém čase se nás zmocní tušení, že to s nimi je, řekněme trochu jinak.
Kdo jsou ti tzv. odlišnější? Jak je to s nimi jinak? To je otázka, která vzniká v našich myslích či pohledech vůči nim. Vnucuje se ale jiná otázka, kterou bychom si měli položit vůči sobě, pokud ovšem náš způsob myšlení i vnímání světa v nás dokáže takovou otázku asociovat.
A tento dotaz zní, jakže my vnímáme je, jak se k nim dokážeme chovat z našeho tzv. "normálního" způsobu života, jakou optikou pohledu se dokážeme podívat na ty, kteří jsou od nás tak jaksi jinačí? Ale nejenom, že se díváme na ně, ale je nejdůležitější jak jsme sami vůči sobě být schopni podívat se na svět jejich zrakem?

Řeč je o tzv. hendikepovaných žácích obor 29-51-E/01 Potravinářská výroba - cukrářské práce, zkráceně přezdívaní „éčkaři“.
Tito frekventanti cukrářského oboru měli v půli měsíce lásky letošního roku v kroměřížské SŠHS svůj již jubilejní desátý soutěžní ročník v tvorbě ¨cukrářského výrobku v libovolném tvaru pod názvem Sladké opojení na námět Hurá do školy!  I když ani toto periodikum není tím správným číslem, protože oficiální soutěži předcházelo několik neoficiálním  klání, z jejichž kladného výsledku a ohlasu teprve později vzniklla tato soutěž, která v tomto roce oslavuje svoji dekádu. Soutěžní tvorba ve svém provedení měla tandemovou tvorbu, kdy za každý školní tým soutěžil pár nominovaných žáků a to v celkovém počtu 8 dvojic. V naprosté převaze byly přítomny dívky a mužské pohlaví zastupoval pouze jeden hoch.

Soutěžní propozice stanovily následné zadání:

- Zhotovení 4 ks modelovaných ozdob na dané téma o hmotnosti jednoho kusu max. 150 g
-  tvorba atrapy slavnostního výrobku libovolného tvaru v hodnotě v max. hmotnosti do 3 kg.
  Ke
tvorbě byly povoleny pouze jedlé ingredience.

1. místo obsadila soutěžní dvojice z SŠGHL Bzenec, Michal Žák a  Radka Mráková, trenérka Martina Kantoráková.

Bzenečtí používali mléčnou modelovací hmotu, coby cukrářský "nátěr" na připravenou atrapu.
Trenérka týmu Martina Kantoráková zaznamenala svoji koučovskou soutěžní premiéru, ale s prostředím bzenecké školy má u ž dlouhodobé zkušenosti, a to ze svých studijních let na téže škole v ročnících 2000 - 2002.

Nejúspěšnější zleva: 2. - SŠHS Kroměříž, 1. - SŠGHL Bzenec , 3. - SOŠ a SOU Třešť

 
SŠZŠ SP Praha, Holečkova                                            OUPŠ Brno, Lomená
                                     obrázky je možné klikem zvětšit

                                                   - pokračování -



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.