Cukrář.cz

Reklama



Marcipánové a linecké labutě

11.3.2011 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

                                                                    I.

Z lineckého těsta se vypíchne slza která se upečene. Z marcipánu se vytvoří esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špička na červeno jako zobák a tečky modré jako oči. Z bílkové polevy tužší se nastříkají na papír sáčkem a drobnější trubičkou křidýlka jako by slza a nechá se ztuhnout.
Poté nastříkneme na slzu z lineckého těsta krém jakoby vyšší čára píchnem do krému krk z marcipánu a z obou stran dáme křídla z bílkové polevy

                                                                   II.

Labutě si nejdříve upečeme z lineckého těsta. Košíčky  naplníme krémem, kdy vytvoříme vlnovku. Z marcipánu zhotovíme krky ve tvaru  písmene es.
Rovněž z marcipánu vykrojíme ozubené kolečko, které rozpůlíme na poloviny, kdy jedna půlka nám budou znázorňovat  ocas.
Špičku krku namočíme do červené potravinářské rudé barvy o odstínu viz. obrázek., která zpodobní   zobák.
Pak na kraj vpíchneme krk a na zadek dáme polovinu kolečka a doprostřed vložíme perličku.


Dnes je pondělí 30. listopadu 2020
svátek slaví Ondřej, zítra Iva

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.