Cukrář.cz

Reklama



Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2.

fiogf49gjkf0d



  
                                   4. místa -Veronika Snopková - Kroměříž

Moravský pohár mající ve své obsahové náplni tvorbu slavnostního výrobku, potažmo dortové zpodobnění, zhotovení dezertů a dekoračního výrobku, vypadal ve výsledkové listině následujícím způsobem.
 
  1. - Kosičková Jana  -  Brno   - 281
  2. - Kroupová Monika  - Bzenec  - 276
  3. - Hoďáková Eliška  - Frenštát p.R. - 237
  4. - Snopková Veronika - Kroměříž  - 211
  5. - Urban Daniel  - Bratislava  - 196
  6. - Samotánová Alena - Třešť   - 189
  7. - Trávníková Barbora - U.Hradiště  - 178
  8. - Popelysz Anastasiya - Praha   - 154
  9. - Banyiová Erika  - Nitra   - 140
10. - Ivánková Barbora  - Frýdek-Místek - 129

Zlaté  ocenění  - Brno, Bzenec
Stříbrné   - Frenštát p.R., Kroměříž
Brozové   - Bratislava, Třešť, U.Hradiště, Praha, Nitra, Frýdek - Místek

  
                                        5. místo Urban Daniel - Bratislava

Ředitel pořádající školy letošního ročníku Moravského poháru Ladislav Černý a zároveň i ředitel soutěže, rozebírá nyní záměr svého výroku “méně znamená více“,  již zmíněném v minulém dílu reportáže z cukrářské soutěže tím, že pro pořádání devátého ročníku došlo k rozhodnutí vybrat pouze desítku nejúspěšnějších týmů se záměrem navýšení celkové kvality soutěže.
Pozvání dvou slovenských škol označilředitel za pokračování již dlouhodobé tradice česko - slovenské sounáležitosti v oblasti školství tohoto druhu.
Organizační tým brněnské „Charbulky“ dospěl ke svému rozhodnutí v podobě vytažení karty priority kvality před personální kvantitou, kdy, podle slov ředitele soutěže, nebylo pořadatelským záměrem  soutěž drobit do nuancí méně kvalitních počinů, které by tak mohly ponížit celkový obraz přehlídky vysoké úrovně spjatých se soutěží Moravský pohár, který příštím rokem uzavře již její desetiletou úspěšnou tradici.

Předsedkyní  hodnotitelské komise byla Radka Čermáková, proslulá svým opakovaným vítězstvím z GastroHradce. Tedy další nóvum v Moravském poháru, kdy komisařská taktovka změnila svého majitele.
Co rozhodlo o umístění na nejvyšších stupních vítězů, odpovídá předsedkyně komise následovně:
"Cukrářská soutěž a její hodnocení má rozmanitou škálu svého podobenství mající možnost nastřádání značné bodové sbírky. Jedná se o záležitost komplexně spjatou s cukrářskou tvorbou a lze se zmínit o hygieně, chuti, vůni, degustace, zpracování, originalitě námětu a mnohých dalších faktorů. Z celá řady hodnotích prvků vyčnívala nad ostatní především chuť, která měla i největší bodový příděl, kde jednotlivé soutěžící hodně získávaly či naopak. A právě v celkovém bodovém souhrnu se jednalo o jednotlivá umístění na jejichž součtu vystupovaly jednotlivé soutěžící na vítězné stupně a následná pořadí. Předsedkyně Čermáková  spatřuje pozitivum letošní soutěže v ucelenosti jednotlivých výrobků spočívající ve výrazové harmonii, kdy tento výrazný trend letošního ročníku nalézá v řídící trenérské práci se svými svěřenkyněmi, kdy na výkonnostním nárůstu měla i svůj podíl vzůstající schopnost optimálního využívání předností nových surovin, které soutěžící dokázaly ve velkém rozsahu využít."

  
                                              Samotánová Alena - Třebíč

- pokračování -



Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.