Reklama |
Když šlehačka nabývá kyselé chuti
Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. Abychom mohli zjistit, zda je smetana nezávadná, dáme do skleničky trochu našlehané smetany a polijeme ji trochou vinného lihu. Je-li smetana nezávadná, obojí se spojí a smíšenina zůstane hladkou. V případě, že je smetana již i v počátečním stavu zkysnutí, srazí se a nesmísí se s vinným lihem.
Příbuzné články...
19.4.2022 Plastická čokoláda13.4.2022 Velikonoce po polsku 11.4.2022 Velikonoční macarony 9.4.2022 Velikonoční beránek 6.4.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek 9. února 2023
svátek slaví Apolena, zítra Mojmír Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |