Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Jak jde pečivo a víno dohromady? Jak jde pečivo a víno dohromady? 14.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo večera. více...


Pocta Karlu Gottovi Pocta Karlu Gottovi 10.10.2019, rubrika: Osobnosti A to byla podstata tohoto článku těm, kteří poznali, že dostali něco shůry a že stojí za to, i přes překážky těch bez talentu, tento dar dále rozvíjet a přivést do stupně mistrovství. Tak jako největší velikán naší pop music Mistr Karel Gott. více...


Med a jeho sladké účinky Med a jeho sladké účinky 9.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těžce pracující člověk nebo sportovec se velmi rychle osvěží lžící medu. Na tomoto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajících cvičeních. více...


Fondán z dřívějších dob Fondán z dřívějších dob 7.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lze říci, že sametový vzhled dortu potaženého fondánem, si sám postupně vynutil celou speciální zdobící technologii a pomůcky, jako jsou různá filigránská razítka, zdobící nerezové kleštičky různých tvarů kleštin a kombinované vypichovače a přenášeče více...


Zákusky z pohledu inspekce / - 2. Zákusky z pohledu inspekce / - 2. 4.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nebalené cukrářské výrobky se musí skladovat při teplotách do 8 °C. To znamená, že by v obchodě neměly být vystaveny volně na pultech, ale ve fungujících chladicích boxech a vitrínách, které zajistí požadovanou teplotu. více...


Zákusky z pohledu inspekce / -1. Zákusky z pohledu inspekce / -1. 3.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základními surovinami jsou obvykle mouka, cukr, tuk, voda, mléko, jádroviny, vejce, sůl, a mnoho dalších, podle toho, o jaký druh těsta či hmoty se jedná. Důležitý je poměr použitých surovin a jejich zpracování více...


Halloween a dýňové recepty Halloween a dýňové recepty 30.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z rozkrojené dýně odstraníme měkkou dužinu a jádra, poté dýni oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mezitím si připravíme nálev – rozpuštěním kyseliny citronové ve vodě – do kterého na 24 hodin naložíme nakrájenou dýni. více...


Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse / 2. 27.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády. více...


Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse? /1. 25.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pařížská šlehačka se někdy zaměňuje za několik pojmů. Tato šlehačka má několik podob a rovněž i receptur, kdy pod tímto názvem nalezneme klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna) více...


Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo 23.9.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V prvé řadě dodáváme kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a být i živinou . více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228     
další >>

Dnes je pondělí 14. října 2019
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.