Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 25.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že díky živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, kdy podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý vzhled a vláčnost. více...


Tiramisu Tiramisu 23.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. více...


Tvoříme koláče Tvoříme koláče 21.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy V této době taktéž egyptští koláčníci vyráběli koláč „lebaba“, který byl zhotovován ze suchého chleba, jenž se roztrouhal a přimísilo se máslo, med a růžová voda. více...


Janošův perník z Pardubic Janošův perník z Pardubic 16.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kromě významných pozorností od představitelů města, byl princezně předán i dar z dílny perníkářského mistra Janoše ve tvaru perníkové klenotnice znázorňující námět pohádkové chaloupky. více...


Jak zabránit žluknutí oleje Jak zabránit žluknutí oleje 14.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žluknutí oleje (anglicky to get rancid) způsobuje vzduch, teplo a světlo, proto by olej měl být skladován v chladném místě, v dobře uzavřené láhvi, která by měla být v zásadě plná. více...


Pečivo a sladové přípravky Pečivo a sladové přípravky 11.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sladovací proces má za následek, že vlivem enzymů se vytvoří ve sladu rozpustné látky, v první řadě cukr a ve druhé rozpustné bílkoviny. Obojí jsou potravou kvasnicím a znamená to, že se kvašení urychluje. více...


Plundrové pečivo Plundrové pečivo 7.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. více...


Pajerský koláč Pajerský koláč 4.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem. více...


Italské profitirols Italské profitirols 1.9.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jeho plnění je libovolné, může se použít klasická náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí čokoládou. více...


Když nám indián praská Když nám indián praská 28.8.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238     
další >>

Dnes je sobota 26. září 2020
svátek slaví Andrea, zítra Jonáš

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.