Cukrář.cz

Reklama



... receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... III.

29.03.2006 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Bílé karolínky

Opustíme domov a vydáme se opět do Anglie. Karolínky jsou pestré a skutečně lahodné kousky. Ovoce udržuje karolínky vláčné a dodává jim atraktivní vzhled i neopakovatelnou chuť. Určitě si je oblíbí dospělí i děti.

Receptura: 180 g másla, 150 g cukru krupice, 300 g čokoládové polevy máčené, 5 g vanilky, 50 g vajec, 560 g hladké mouky, 3 g jedlé sody, 200 g kandovaných třešní a kandovaných limetek (zeleného citrónu) 2 g soli.

Postup: Vyšleháme máslo, vejce, cukr a 2/3 povolené bílé čokolády. Vmícháme hladkou mouku, zbytek, tj. 1/3 nasekané bílé čokolády a kandované sekané ovoce. Vyválíme plát asi 4 mm silný, vykrájíme pěkné tvary a pečeme na pomazaném a posypaném plechu při teplotě 160 °C asi 15 minut.

Receptura na 1450g čajového pečiva.


Brusinková lahůdka

Vyzkoušejte atraktivní recepturu z oregonských lesů, kde se mraky dotýkající pastvin a mustangové ještě krášlí pořád krajinu. Kousky s pikantní chutí brusinek v kontrastu pomeranče. Velmi neobvyklé použití brusinek zcela určitě osvěží sortiment.

Receptura: 500 g kandované pomerančové kůry, 80 g pomerančového džusu, 5 g kypřícího prášku, 5 g skořice mleté 3 g zázvoru mletého, 2 g jedlé sody, 2 g soli, 250 g másla, 250 g hnědého cukru, 50 g čerstvých vajec, 10 g vanilky, 8 g strouhané pomerančové kůry, 190 g sekaných vlašských ořechů, 190 g sekaných pistácií, 130 g kompotovaných brusinek bez nálevu (nebo mražené)

Postup: Kandovanou pomerančovou kůru namočíme do džusu. Máslo, cukr, vejce utřeme do pěny a přidáme ostatní ingredience, lehce spojíme a na závěr přidáme kandovanou pomerančovou kůru v džusu a odkapané kompotované brusinky. Lžící dělíme hrudky na plech a pečeme při 200 °C asi 15 minut.

Receptura na 2100 g čajového pečiva


 


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.