�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


... receptury sladk, snov z dlny Mirky Slavkov... III.

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 29.03.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=827

Bl karolnky - Opustme domov a vydme se opt do Anglie. Karolnky jsou pestr a skuten lahodn kousky. Ovoce udruje karolnky vln a dodv jim atraktivn vzhled i neopakovatelnou chu. Urit si je oblb dospl i dti.

fiogf49gjkf0d

Bl karolnky

Opustme domov a vydme se opt do Anglie. Karolnky jsou pestr a skuten lahodn kousky. Ovoce udruje karolnky vln a dodv jim atraktivn vzhled i neopakovatelnou chu. Urit si je oblb dospl i dti.

Receptura: 180 g msla, 150 g cukru krupice, 300 g okoldov polevy men, 5 g vanilky, 50 g vajec, 560 g hladk mouky, 3 g jedl sody, 200 g kandovanch ten a kandovanch limetek (zelenho citrnu) 2 g soli.

Postup: Vylehme mslo, vejce, cukr a 2/3 povolen bl okoldy. Vmchme hladkou mouku, zbytek, tj. 1/3 nasekan bl okoldy a kandovan sekan ovoce. Vyvlme plt asi 4 mm siln, vykrjme pkn tvary a peeme na pomazanm a posypanm plechu pi teplot 160 C asi 15 minut.

Receptura na 1450g ajovho peiva.


Brusinkov lahdka

Vyzkouejte atraktivn recepturu z oregonskch les, kde se mraky dotkajc pastvin a mustangov jet krl pod krajinu. Kousky s pikantn chut brusinek v kontrastu pomerane. Velmi neobvykl pouit brusinek zcela urit osv sortiment.

Receptura: 500 g kandovan pomeranov kry, 80 g pomeranovho dusu, 5 g kypcho prku, 5 g skoice mlet 3 g zzvoru mletho, 2 g jedl sody, 2 g soli, 250 g msla, 250 g hndho cukru, 50 g erstvch vajec, 10 g vanilky, 8 g strouhan pomeranov kry, 190 g sekanch vlaskch oech, 190 g sekanch pistci, 130 g kompotovanch brusinek bez nlevu (nebo mraen)

Postup: Kandovanou pomeranovou kru namome do dusu. Mslo, cukr, vejce uteme do pny a pidme ostatn ingredience, lehce spojme a na zvr pidme kandovanou pomeranovou kru v dusu a odkapan kompotovan brusinky. Lc dlme hrudky na plech a peeme pi 200 C asi 15 minut.

Receptura na 2100 g ajovho peiva


 


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku