Cukrář.cz

Reklama



...receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... II.

27.3.2006 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Kiwi lístky

Vynikající nová receptura z máslového lineckého těsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svěží chutí, ale i kontrastní vzhledem

Receptura: 100 g cukru pudr, 200 g másla,300g hladké mouky, 25 g žloutků, 5 g vanilky, 5 g citrónové kůry, 2 g soli, 3 g kypřícího prášku, 120 g kiwi marmelády.

Postup: Žloutek, máslo, cukr, vanilku, sůl utřeme a vypracukeme s moukou a kypřícím práškem v těsto. Vychlazené těsto vyválím a vykrajujeme cesmínové lístky, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem menším lístkem. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Po upečeníslepujeme kiwi marmeládou.

Receptura na 700 g čajového pečiva

Engandinky

Nyní si trošku odskočme do staré dobré Anglie a i časově nazpět. Receptura na Engandinky je stará a generacemi důkladně ověřená. Přesvědčte se, že s časem jejich kouzlo nevyprchalo.

Receptura: 160 g hladké mouky, 90 g másla, 60 g cukru krupice, 50 g čerstvých vajec, 50 g rozinek sultánek, 60 g lískových oříšků pražených mletých, vanilka, 1 g soli,, moučkový cukr s vanilkou na obalení.

Postup: Máslo, cukr, a vejce utřeme, přidáme hladkou mouku, mleté pražené lískové oříšky, rozinky, vanilku a sůl.
Z těsta tvarujeme kuličky stejné velikosti a pečeme  při 180 °C asi 12 minut. Horké po upečení obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Receptura na 500 g čajového pečiva


Dnes je pondělí 23. září 2019
svátek slaví Berta, zítra Jaromír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.