�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


...receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... II.

Autor: Mirka Slavíková
Datum vyd�n�: 27.03.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=825

Kiwi lístky - Vynikající nová receptura z máslového lineckého tìsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svìží chutí, ale i kontrastní vzhledem.

fiogf49gjkf0d

Kiwi lístky

Vynikající nová receptura z máslového lineckého tìsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svìží chutí, ale i kontrastní vzhledem

Receptura: 100 g cukru pudr, 200 g másla,300g hladké mouky, 25 g žloutkù, 5 g vanilky, 5 g citrónové kùry, 2 g soli, 3 g kypøícího prášku, 120 g kiwi marmelády.

Postup: Žloutek, máslo, cukr, vanilku, sùl utøeme a vypracukeme s moukou a kypøícím práškem v tìsto. Vychlazené tìsto vyválím a vykrajujeme cesmínové lístky, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným støedem menším lístkem. Peèeme pøi 180 °C asi 10 minut. Po upeèeníslepujeme kiwi marmeládou.

Receptura na 700 g èajového peèiva

Engandinky

Nyní si trošku odskoème do staré dobré Anglie a i èasovì nazpìt. Receptura na Engandinky je stará a generacemi dùkladnì ovìøená. Pøesvìdète se, že s èasem jejich kouzlo nevyprchalo.

Receptura: 160 g hladké mouky, 90 g másla, 60 g cukru krupice, 50 g èerstvých vajec, 50 g rozinek sultánek, 60 g lískových oøíškù pražených mletých, vanilka, 1 g soli,, mouèkový cukr s vanilkou na obalení.

Postup: Máslo, cukr, a vejce utøeme, pøidáme hladkou mouku, mleté pražené lískové oøíšky, rozinky, vanilku a sùl.
Z tìsta tvarujeme kulièky stejné velikosti a peèeme  pøi 180 °C asi 12 minut. Horké po upeèení obalujeme v mouèkovém cukru s vanilkou.

Receptura na 500 g èajového peèiva


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku