Cukrář.cz

Reklama



Citronové sušenky

18.10.2010 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Jak se tak člověk toulá po světě, přiveze si nejen plno nových receptur, ale i hodně inspirace k vymýšlení těch nejlepších lahůdek, které oživí chuťové variace na svátečním stole. Nabízíme vám několik receptů, kterými potěšíte jak svoji rodinu, tak věrné i nové zákazníky, kteří nemají rádi stereotyp. V průběhu roku najdete na tomto portálu receptury na plněné a nepečené pečivo, čajové pečivo sušenkového typu a  taktéž i malou inspiraci na výrobu čokoládových pralinek.
S příchodem příští zimy budeme pamatovat i na vánoční pečivo.
Velmi záleží na volbě surovin, které mohou přinést vysokou kvalitu výrobků a podtrhnout vynikající chuťové vlastnosti čajového pečiva.
Než se pustíte do pečení, dovolte nám malou připomínku - neopomíjejte vždy přidat špetku soli, která udržuje čajové pečivo vláčné a rozplývavé.

 

CITRÓNOVÉ SUŠENKY - receptura na 1600 g čajového pečiva

Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.

Receptura: 500g hladké mouky, 340 g čokoládové polevy máčecí bílé, 250 g cukru krupice,100 g čerstvých vajec, 6 g jedlé sody, kůra strouhaná, šťáva z jednoho citrónu, 150 g másla, 180 g pekanových ořechů sekaných, 2 g soli, 150 g čokoládové polevy bílé na ozdobu.

Postup: Smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, citrónovou kůru. Vyšleháme máslo s povolenou čokoládou, přidáme vejce, citrónovou šťávu a spojíme se suchou směsí. Do vypracovaného těsta přidáme nasekané pekanové ořechy. Sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme na pomazaný a moukou posypaný plech kuličky, které pečeme při teplotě 160 °C asi 15 minut. Po vychladnutí přestříkáme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou.


Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.