Cukrář.cz

Reklama



Oslava kulinářského svátku na Staroměstském náměstí - dorty / -3.

fiogf49gjkf0d

Asociace kuchařů  a cukrářů ČR má již za sebou 20 let své činnosti a v tomto kulatém výročí může přijímat gratulace. Dárek pro oslavence však pro tentokrát změnil svého adresáta, kdy naopak jubilant se sám stal tím, kdo obdarovával.
A tak v souladu celosvětového projektu WACS pod názvem „Bez hranic“  převzal narozeninový dárek z rukou prezidenta AKC ČR  a kontinentálního ředitele WACS pro střední Evropu, Miroslava Kubece Mgr. Milan Černý, ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5.
Spolu s hlavním sponzorem panem Karlem Hájkem připravila AKC ČR překvapení, kdy v podobě desítkové řady poskládala za sebe sedm sedmiček, které prezentovaly finanční hodnotu 77.777,77,- Kč, které se skvěly na darovacím certifikátu, jenž byl předán diakonické škole na potřebný nákup fyzioterapeutického polohovacího sprchovacího lůžka pro děti.


                                   Cenu veřejnosti získala Božena Zahálková

Následuje výčet dalších dortových variací, které se sice již nevtěstnaly na stupně vítězů, ale udržely krok s pelotonem cukrářské tvorby připravené pro soutěž "Ochutnejte Českou republiku Braun Cup", se záštitou společnosti FIALA-PRAHA s.r.o.
Tento pražský obchodník s cukrářskými potřebami a pomůckami je už rovněž nedílnou součástí kulinářských oslav na Starém městě Pražském a svých přístupem k cukrářským akcím, a to ve své podstatě po celé republice navazuje na slavnou mecenášskou tradici svého oboru, proslulou jeho předchůdci  dřívějších dob.

 
                                                        Lucie Gahlertová

 
                                                         Jitka Krajdlová

 
                                                             Josef Nagy

 
                        Jitka Pelcová                                           Ludmila Kastnerová

 
                                                         Eliška Poláková

 
             Magdalena Hellebrantová                                     Leona Vaníčková
  
 
 

Mezinárodní den kuchařů měl svým obsahem a gastronomickou nabídkou přítažlivost, jež přilákala do prostoru Staroměstského náměstí, včetně tradičně přítomných turistů, desetitisícové davy. Každý stánek, prezentující kuchyni své restaurace či hotelu, neměl o zákazníky nouzi, neboť zahrání každého chuťového nástroje, vytvářející v historických prostorách české státnosti dokonalý gastronomický orchestr, dokázal vyluzovat tak podmanivou hudbu, které mohl odolat pouze málokdo.
Ale v tento den šlo o víc. Jednalo se taktéž v rozsahu kulinářské oslavy o umožnění nechat zblízka nahlédnout divácké davy jak vypadá příprava jednotlivých, v tomto případě lidových pokrmů, naživo, s možností i případného okoukání nějakých, pro dotyčné jim neznámých finesů.
Při IV. ročníku kulinářského dne se setkalo ve vzácné shodě několik faktorů úspěchu, kterými byly: Kvalitně sestavený a interpretovaný program, žádané pokrmy, magická síla historického prostředí a dobré počasí. Každá zmíněná položka měla svůj významový stupeň, mající odezvu v návštěvnickém zájmu, kdy výčet uvedených faktorů vytvářel souhrn kvality mající ve vzpomínce na 4. ročník Mezinárodního dne kuchařů hodnotu evergrýnu.



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.