Cukrář.cz

Reklama



GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / - 3.

12.08.2017 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
Česká výprava na GELATO WORLD TOUR v Boloni

Na zmrzlinářském mistrovství Evropy byli přítomni i tři čeští zástupci, kteří se rekrutovali z domácího mistrovství v Úvalech, kde toto české klání mělo svoji premiéru. Bylo velkým otazníkem, jak se trio zástupců státu v srdci Evropy popasují v pro ně neprobádaných sférách, kdy budou mít proti sobě celou evropskou zmrzlinářskou elitu včetně ostřílených arbitrů z vrcholových světových soutěží?
Doplňme vstupní odstavec o údaj, že došlo k jedné personální změně, kdy oproti nominační úvalovské soutěži, stříbrný v celkovém pořadí Karel Valenta ze  SANI AUTHENTIC ITALIAN GELATO, Praha měl zdravotní problémy a nastoupil za něho náhradník Ital Antonio Jacinta. Zmíněná cukrárna se nalézá v prostorách Nového Města pražského, byť nejenom její název zní italsky, ale prezentuje se italským sortimentem i vizáží. Tedy kádrová personalistika v českém týmu byla vyřešena a mohlo se začít.

Soutěžící provedli dle svého nejlepšího vědomí a umu tématické zadání vytýčené pořadatelem a mohli v následnosti sledovat bitvu jejich zmrzlinářských soupeřů, a nebo se zúčastnit jedné sice malé, ale zábavně atraktivní soutěže ve dvojitém nabrání zmrzliny do pohárku, kdy se hodnotil rozdíl mezi oběma porcemi.  Účast byla dobrovolná a jako první vstoupil na  kolbiště šéf zmíněné italské cukrárny Moreno FAGANELLO. Jeho odborné nabrání porce zmrzlinovou špachtlí ukázalo na váze pravdy rovných 60 g! Nikdo z dalších účastníků tuto absolutní přesnost už nepředvedl a tak se Ital, vystupující v českých barvách, stal vítězem této zmrzlinářské dovedností kategorie.

Vyhlašování nabíralo na obrátkách a prostorem haly Carpigiani Gelato University zní české jméno a to ženské účastnice Jitky STRNADOVÉ  z cukrárny KOLOMBINA Plzeň, která v nominačním vstupu na české půdě obsadila celkové třetí místo, které ji zaručovalo boloňskou účast. (Na obrázku s manažerem české výpravy Martinem Hvězdou)
Jitčina zmrzlina bez báze nazvaná „Yogurt Dream“ s pakanovými ořechy a karamelem zaujala už úvalskou porotu v oblasti struktury, a neušla i oku, potažmo chuti světových komisařů v Boloni, což pro plzeňskou zmrzlinářku znamenalo cennou trofej, a povzbuzení do dalších výzkumů, za nejlepší strukturu evropského mistrovství!
Jitka tak rozšířila povědomí o Plzni, že není jen městem kvalitního pivního moku, ale i zmrzliny.



Ale tím nebyly patrony úspěchu českého soutěžního týmu ještě vystříleny, protože pro českého lvíčka přichází další salva na počest vítěze českého kola Jiřího HOCHMANNA z MOCCACAFE Tábor, se zmrzlinou nazvanou "PARIS - BREST".
Ten už měl jasno ohledně surovinového a technologického složení své vítězné úvalské zmrzliny již v samotném působišti na české půdě, kdy pod vlivem své práce a konkurenčního prostředí v Úvalech mu jeho zmrzlinářský instinkt dával na srozuměnou, že bude potřeba mírné korekce v oblasti poměrových hodnot jednotlivých surovin, tj. s nugátem, mandlemi, které volaly pro odlišnějším upražení a drobné  úpravy u odpalovaného těsta. Ke změnám pro Evropu došlo u Jiřího rovněž v oblasti zdobení, kdy uvedené úpravy si vyžádaly poměrové proměny v dosažení optima vyznění celkové chuti.

Jiří Hochmann dosáhl u novinářské poroty titul nejlepší zmrzlina evropského mistrovství !

Manažerem českého týmu byl Martin Hvězda, šéf společnosti Eiskon, který nesl kompletní organizační břímě, včetně využití svých jazykových znalostí, na svých bedrech, kdy i jemu náleží výrazný podíl českého úspěchu na premiérové účasti evropského zmrzlinářského mistrovství.

Čeští zmrzlinářští zástupci sice do světového kola nepostoupili, ale svými dílčími úspěchy  v jednotlivých kategoriích dali na srozuměnou, že v Česku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpřísnější kritéria, která jsou slibným příslibem pro další sezónu zmrzlinářského mistrovství GELATO WORLD TOUR.

- konec -


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.