Cukrář.cz

Reklama



Punčové dortíčky

5.4.2014 | Autor: Pavlína Berziová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených


Cukerný rozvar:  300 ml   vody
                            150 g     cukr krupice
                                1 lžička  rumové aroma
                                1 lžička  punčové aroma
                                1 lžička  vanilkové
                                   kyselina citrónová
Náplň : 100 g   třešňová marmeláda
            100 g   kandované třešně

 Poleva: 100 g citrónová poleva v prášku
             50 g  čokoládová poleva polotovar

 Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru.  Rozetřeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubě pečeme při 180°C asi 25 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme a vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Cukerný rozvar připravíme svařením vody a cukru. Ochutíme přísadami a necháme vychladnout.

Postup                                                   

Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně. Dále na něj skládáme proužky korpusu které namáčíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplněný překryjeme namočené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám moučník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou připravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíčky a zdobíme čokoládovou polevou a kandovanými třešněmi.


Dnes je čtvrtek 4. března 2021
svátek slaví Stela, zítra Kazimír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.