Cukrář.cz

Reklama



Frigomat dobývá obchodní kóty

28.03.2014 | Autor: Jiří Řezáč z Větrníku | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Společnost CESK, a.s. si upevňuje na českém trhu pozice, jak ukázal Mezinárodní potravinářský veletrh Salima v Brně. Připomeňme, že firma CESK, a.s. je přední významný dodavatel italských zmrzlinových strojů FRIGOMAT na výrobu točené zmrzliny. Má ve svém záběru sortiment vybavení pro restaurace, cukrárny a bary.
Do prodejní nabídky této významné společnosti s multifunkční prodejní nabídkou náleží rovněž kávovary, chladící a mrazící skříně, výrobníky čokolády, sorbet, evidenční systémy, nápojová technika, kávovary i menší systémy pro domácnost a kanceláře.

Nabídkovou souvislost s restauračními provozy všeho druhu v návaznosti na společnost CESK, a.s. lze vyjádřit ve zkratce slovem univerzálnost.
Větu v úvodu o upevňování si obchodních pozic, podtrhuje skutečnost, že  v případě největších českých výrobců zmrzlinových směsí Prego, MEC, To je a Opočno při brněnské SALIMĚ, měly všechny vyjmenované společnosti jednoho společného jmenovatele. Byla jím akciová společnost CESK, as., jejímž prostřednictvím zmrzlinových strojů FRIGOMAT byla návštěvníkům nabízena točená zmrzlinová pochoutka.
Připomeňme si charakteristiku jednotlivých vystavovatelů na 29. ročníku mezinárodního potravinářského veletrhu.

PREGO, Hradec Králové je velkoobchodní prodejce italských surovin na zmrzlinu, dorty, moučníky, tiramisu, cukrářské suroviny, ovocné saláty, toppingy, polevy, horkou čokoládu i ledovou tříšť. Do prodejního ranku královéhradecké společnosti náleží rovněž nabídka zrnkové kávy pro pravé italské espresso, cappuccino, latté macchiato.
A dodejme, že nezbytnou součástí pro předváděcí akce , jak tomu bylo i na Salimě, je výrobník točené zmrzliny FRIGOMAT.



FRUJO Tvrdonice,
mající ve své produkční výbavě zmrzlinu pod názvem „to je“, založené legendárním podnikatelem Rudolfem Polakem. Tato jihomoravská společnost se prezentuje konzervací ovoce aseptickým způsobem bez chemických přísad s následným zařazením mléčných komponentů a  zmrzlinových směsí do svého výrobního  programu.
Firma má ve svém zastoupení další výrobní potravinářské programy typu nápojové výroby, tvorbu mražených krémů včetně rozsáhlé řady cukrářských a cukrovinářských produktů. Na 29. ročníku používala pro prezentaci své zmrzliny „to je“ výrobník FRIGOMAT.

Česká zmzlina Opočno, jejíž zmrzlinářská tradice na českém trhu se datuje již 60. rokem minulého století, je proslulá mléčnými směsi Mixar a Fredomix nebo výrobou vodové a UHT zmrzlinové směsi a různých druhů ledových tříští. Česká zmrzlina Opočno je spjata se společností BOHEMILK a. s. v Opočně, kterou připomenou dřívější proslulé výrobky pod názvem NUTRICIA OPOČNO zaujímá významné tržní teritorium středních Čech a Prahy.
Česká zmzlina Opočno pro prezentaci své zmrzlinové produkce na  mezinárodním potravinářském veletrhu používala výrobník točené zmrzliny FRIGOMAT.



MEC3 Praha
, jeden z typických představitelů italské zmzlinářské školy, dolaďující chuťovou úroveň s univerzitou v Boloni ve snaze udržení stylu renesanční působnosti á la Italia.
MEC3 svým obchodním záběrem zastupuje oblasti Česka a Slovenska.
Tato spolupráce přináší výsledkovou hodnotu pozoruhodných zmrzlin pod názvy  Mandarinetta, Extra Dark, Cookis či TI PRENDO, po česku Chňapík.
Společnost MEC3 má rozšířený sortiment v podobě různorodých ledových tříští, toppingů, posypů, dekorací a dalších.
Zbývá připojit ještě jeden doplněk a to v tom smyslu, že ani u této společnosti na brněnské SALIMĚ nechyběl výrobník točené zmrzliny  FRIGOMAT.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.