Reklama |
Moravský pohár - tuctové jubileum / - I.
Páne jó, jak ten čas letí! Opravdu rovný tucet roků tomu nazad, co cukrářská soutěž Moravský pohár v dortové tvorbě spatřila světlo světa. Bylo to ještě za éry ředitelů škol dvou BB, Brna a Bzence v podání protagonistů Ladislava Černého a Emila Ševčíka – t.č. na penzi -, kdy hlavní inspirační nápad pocházel od bzeneckého Emanuela Budíka, kdy dání hlav všech dohromady zavdalo myšlenku ku zrodu moravského soutěžního počinu.
Pohárovou novinkou bylo navýšení hmotnosti slavnostního dortu z původních 5 na 6 kg a dezertová gramáž mohla dosáhnout hodnoty 40 g. A rovněž degustačního batulku (degustační dortík na hranici 1 kg). A dalším novým tvůrčím prvkem byla možnost použití krajky jako způsob ozdoby dortu, kdy se jednalo o nápaditý počin v možnostech soutěžní legislativy, který navýšil půvab nejpopulárnějšího cukrářského výrobku o stupeň divácké, popřípadě zákaznické přízně. Předsedkyně hodnotící poroty „Elišky“ - on ji málokdo řekne jinak -, jsme se zeptali na motiv rozhodnutí pro nejlepší výrobek?
Další články autora...
18.4.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.1.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.1.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 1.9.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.6.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
2.6.2020 Carpigiani s novým programem pro zmrzlináře - 2/21.6.2020 Carpigiani s novým program pro zmrzlináře -1/2 8.5.2020 Snížení ceny certifikačního poplatku Czech Specials 2.3.2020 SIGEP 2020 - Zmrzlinářský gigant FABBRI / - 3. 1.3.2020 SIGEP 2020 - Zmrzliny v provedení CARPIGIANI / - 2. [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |