Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Fondánová hmota a jak ji zpracovávat Fondánová hmota a jak ji zpracovávat 18.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy V žádném případě nepřidáváme vodu do hmoty na začátku, ale až po zahřátí a její množství musíme přizpůsobit okamžité konzistenci.
Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu. více...


Praktická moudra zaměstnancům Praktická moudra zaměstnancům 15.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nedívej se při práci stále na hodiny. Pracuješ-li svědomitě a k práci máš vztah, čas ti rychle uběhne. Není-li tomu tak, práce pro tebe bude nekonečná. více...


Perník je nejstarší druh pečiva Perník je nejstarší druh pečiva 13.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec.Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku. více...


Z jakého těsta jaký korpus Z jakého těsta jaký korpus 11.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky) více...


Cizokrajné sladkosti Cizokrajné sladkosti 8.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy S’mores je zkráceně v angličtině some more. Jsou to dva grahamové krekry, na jeden položíte kousek čokolády, nad ohněm na špejli opečete marshmallow, položíte na čokoládu, a nahoru druhý graham. více...


Plundrované pečivo Plundrované pečivo 4.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. více...


Zákulisí želatiny Zákulisí želatiny 2.9.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Agar je výživná potravina bez kalorií s obsahem mnoha minerálů. Je oblíbenou zeleninou Dálného východu, známou v Japonsku a Číně dva tisíce let. více...


Potíž s kremrolí Potíž s kremrolí 29.8.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nezáleží jen na kvalitě nouky, ale pokud děláš klasické listové těsto, je hodně důležtý správný množství octa, způsobuje prunost těsta při pečení. Když dáme málo nebo vůbec, těsto se strašně trhá a praská. více...


Čokoláda je boží dar Čokoláda je boží dar 27.8.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Byli to předchůdci Olmeků, kteří jako první vyrobili nápoj z kakaových bobů. I když kakaový nápoj byl v těch časech hořkou pochutinou z kakaa, vody a koření, kakaovník byl považován za dar od bohů více...


Ovocné košíčky v hravém provedení Ovocné košíčky v hravém provedení 25.8.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy V sedmi různých variantách vyrábí i brownies. Vyhlášený je také její mrkvový dort nebo banánový bochník. Zajistí sladkou složku každé oslavy, napéct na přání jakoukoli myslitelnou dobrotu, ráda vymýšlí i alergenové varianty. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203     
další >>

Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.