Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Karamel podomácku Karamel podomácku 17.7.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Karamelizace je proces oxidace cukru.
Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
více...


Milánský mezinárodní veletrh Host 2017 již v říjnu Milánský mezinárodní veletrh Host 2017 již v říjnu 14.7.2017, rubrika: Akce a soutěže Disciplíny jsou vypsány takto: Chocolate and Praline Sculpture, Sugar and Contemporary Cake Sculpture, Sugar Paste Sculpture and Ice Cream Single Serving. více...


Čeští zástupci GELATO WORLD TOUR ladí na  BOLOŇU Čeští zástupci GELATO WORLD TOUR ladí na BOLOŇU 11.7.2017, rubrika: Akce a soutěže České zmrzlinářské trio půjde na evropskou zteč se záměrem dosažení nejkvalitnějšího výsledku, s navýšenou ambicí o postup do finále mistrovství světa v Rimini. My se podíváme do zákulisí jejich přípravy. více...


Dort Pišingr Dort Pišingr 7.7.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Původcem „pišingru“ je Oscar Pischinger roku 1881, který roku 1918 rozdělil svou firmu mezi rakouské a německé následníky. Rakouská společnost vyráběla od roku 1945 originální Pischingrův dort ve Wiener Neustadtu více...


Turecké dezerty Turecké dezerty 3.7.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy K dalšímu vyhlášenému dezertu země půlměsíce náleží tzv. „Baklava“ sestávající z listového těsta, ořechovou nebo mandlovou náplní z medu, koření dávající zákusku říznější apetit a samozřejmě nezbytného cukru. více...


Turecký med Turecký med 30.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Spojení vody s glukózovým sirupem usnadňuje rozpouštění cukru a zamezuje především zpětné krystalizaci po zahřátí. To je přednost této vazby ve výrobním procesu, protože jinak by došlo k nadměrnému ztvrdnutí a turecký med by nebyl poživatelný. více...


Bavorský krém Bavorský krém 28.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. více...


Novinka ve výrobě zmrzliny Novinka ve výrobě zmrzliny 25.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobníky zmrzliny s vitrínou řady GX představují zcela revoluční novinku na trhu zmrzlinových strojů. Výrobníky GX kombinují vše, o čem se snilo každému cukráři – výroba zmrzliny, vitrína a skladování zmrzliny je obsažena v jednom. více...


Sladký biostyl Sladký biostyl 23.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nemusíte se bát, že by biocukroví nebylo chutné. Naopak - biosladkosti mohou z pečicího plechu zmizet chvíli poté, co jej vyndáte z trouby, aniž by stačil vychladnout. více...


Javanais Javanais 21.6.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Voda do náplně se svaří s cukrem na 118°C . Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladničky a poté se přidá trochu více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201     
další >>

Dnes je neděle 20. srpna 2017
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.