Reklama |
Archiv zpráv
Značka Mövenpick představila na MFF v Karlových Varech nové osvěžující zmrzlinové koktejly
16.07.2010, rubrika: Cukrařina
Mövenpick ve třech příchutích - Raspberry & Strawberry, Lemon & Lime a Maracuja & Mango. Ty jsou ve speciálních receptech vždy doplněny čerstvým ovocem, džusy a dalšími ingrediencemi tak, aby byl gastronomický zážitek co nejintenzivnější.
více...
Zmrzlina a káva - to je Itálie
14.07.2010, rubrika: Cukrařina
Jak se dělala zmrzlina v dobách, kdy neexistovaly mrazáky? Odpověď naleznete na Sicílii. Zde si totiž s výrobou předchůdce zmrzliny - ledové granity - uměli poradit ještě dávno před vynalezením elektrické energie, už ve 13. století.
více...
Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
07.07.2010, rubrika: Cukrařina
jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky)
více...
Tiramisu bez vajec
03.07.2010, rubrika: Recepty
Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu.
více...
Čokoláda je darem od bohů
01.07.2010, rubrika: Cukrařina
Čokoláda škádlí chuťové pohárky lidí již po staletí. Ze statistik vyplývá, že čokoládu mají v průměru v oblibě vždy tři ze čtyř lidí, proto nás sotva překvapí oblíbenost, které se čokoláda těší. Má tak široké a bohaté využití.
více...
Fiala-Praha s.r.o. v rozšířeném brněnském působišti
21.06.2010, rubrika: Cukrařina
Obchodní společnost Fiala-Praha s.r.o., zabývající se prodejem široké nabídky cukrářského zboží, zvětšila v brněnském působišti své prostory, umožňující jejich vybavenost v obdobném rozsahu, jaké se naskýtají zájemcům v Praze.
více...
Snese se krém na dort s marcipánem?
20.06.2010, rubrika: Cukrařina
Zrovna včera jsem dělala poprsí a protože jsem měla obavu co by mi na tom marcipán udělal, tak jsem celý dort potřela štětcem s měkkým chlupem čokoládou z pytlíku, co je rychletuhnoucí, naředěnou slunečnicovým olejem
více...
Ledová pěna s malinami a variací omáček
16.06.2010, rubrika: Cukrařina
Dezert na povrchu zdobený plátkem piškotové rolády. Na řezu pomerančová pěna s kousky malin. Dezert je doplněn broskvovou a jahodovou omáčkou.
více...
Plejáda dortových dekorací
03.06.2010, rubrika: Cukrařina
K natírání dekorace vezmeme řidší glazuru nebo správně temperovanou máčecí hmotu, popřípadě cukrářskou polevu. Nabízí se další řada možností v podobě bílkového krému, barevného ovocného želé, máslového krému a další.
více...
Kremrole a potíže jejich zhotovení
01.06.2010, rubrika: Recepty
Na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |