Reklama |
Archiv zpráv
Dobývání cukrové šťávy a cukru z pralesa
06.08.2002, rubrika: Suroviny
V prvé polovině našeho končícího století se v tropických oblastech dobývala (a též i do dneška dobývá) z palem šťáva za účelem přípravy alkoholických i lihuprostých nápojů.
více...
Mandlový čokoládový pudink
05.08.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslo vymícháme do zpěnění a po částech přidáme polovinu cukru. Přidáme vanilin. cukr, žloutky a čokoládu. Do ztuhnutí vyšleháme bílky, vsypeme zbytek cukru a šleháme tak dlouho, až řez nožem do hmoty se nezacelí.....
více...
Cukr v obchodech je vesměs bez závad; občas chybí označení
02.08.2002, rubrika: Hygiena
Chybějící údaj o hmotnosti výrobku byl v devíti případech ze 125 vzorků cukru nejčastějším prohřeškem při kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI).
více...
Jakost a zdravotní nezávadnost cukrářských výrobků v historických souvislostech
01.08.2002, rubrika: Cukrařina
Jistě si uvědomujeme, že od nepaměti strava a později potravinářské výrobky musely splňovat zásadní požadavek, aby člověku neškodily. Pokud historické záznamy uvědějí vznik a vývoj sladkostí
více...
Kam kráčí česká soutěžní gastronomie?
31.07.2002, rubrika: Akce a soutěže
Měl jsem to štěstí, že jsem se zúčastnil v roli hodnotícího komisaře všech tří akcí a mohu tedy posoudit , kam dospěla česká soutěžní gastronomie na počátku třetího tisíciletí.
více...
Jablečné palačinky
30.07.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z mléka, mouky, soli a vajec si připravíme těstíčko, které necháme asi hodinu odpočinout. Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na plátky.
více...
ČZPI letos při kontrole zmrzliny
29.07.2002, rubrika: Hygiena
Pouze pět nevyhovujících vzorků zmrzliny zatím našla při letošních kontrolách v obchodní síti Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Šlo o pět vzorků ze 44 kontrolovaných na Plzeňsku, které byly znovu zmrazeny a nesmějí se dále prodávat.
více...
Marcipan
25.07.2002, rubrika: Hygiena
Marcipán je tradičním potravinářským výrobkem s dlouhou a bohatou historií nejen u nás ::::::: Výroba - Pro výrobu marcipánu existují různé receptury i pracovní postupy. Základní surovinou jsou loupané sladké mandle a cukr.
více...
Závin z křehkého těsta s bramborami
22.07.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku se škrobovou moučkou a kypřícím práškem prosejeme na vál, doprostřed najemno nastrouháme brambory, přidáme změklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto
více...
CUKRÁRNA - potenciální možnost zárodku kriminality
22.07.2002, rubrika: Cukrařina
Prvním gastronomických zařízením se kterým člověk přijde již v ranném věku do styku, je obvykle cukrárna.
Kolem metru vysoký človíček, mnohdy s námahou udržující stabilitu chůze, řízen svými chuťovými pudy, je upoután barevností zákusků více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |