Reklama |
Archiv zpráv
Lupina
22.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouka vyrobená ze zrna lupiny má jasně žlutou barvu, s charakteristickou vůni i chutí která je rovněž velmi typická - luštěninová, ale není hořká. Není bez zajímavosti, že se tato luštěninová příchuť tepelnou úpravou ztrácí.
více...
Odlehčená cukrařina
16.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Co je vlastně tzv. "odlehčená cukrařina"? Existuje vůbec něco takového??? Já se obávám, že jakási lehčí forma cukrařiny neexistuje, protože naše cukrařina je založena na máslových krémech, živočišné šlehačce a korpusech z bílé mouky.
více...
Pivní perník
10.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento perník je spíš takový kříženec koláče na plech a ovocného chlebíčku. A zcela nevlastenecky musím říct, že český perník se před ním může jít schovat.
více...
Plundrované těsto
08.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě.
Většinou se podávají teplé. více...
Výroba domácího karamelu
06.07.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
více...
Skladování čokolády a kakaa
30.06.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výkladní skříň není vhodným místem pro kakao, vhledem k velkým teplotním výkyvům, zejména pokud je v působení slunešního svitu. Vlhkost vytvoří v kakau sraženiny, které se špatně rozpouští a zboží se vyznačuje zhoršenou jakostí.
více...
Italské recepty
28.06.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Vzniklou hmotu nalijeme do poloviny skořepiny. Tu buďto zakoupíme v podobě truffees (trýfa) nebo vyrobíme ve tvaru skořepiny na běžné čokoládové bonbony.
více...
Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék
20.06.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukráři věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. V následujícím přehledu jsou alespoň základní účinky uvedeny.
více...
Med a jeho význam
08.05.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na tomto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajícících cvičeních
více...
CESK a italské dezerty /- I.
06.05.2015, rubrika: Akce a soutěže
Zvolit recept crema alla ricotta a nalít mléko do stroje. Následně žloutky, cukr a předem smíchané škroby, postupujte dle pokynů na displeji. Po ukončení cyklu vyjměte produkt ze stroje.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |