Reklama |
Archiv zpráv
Světový pohár v Luxemburku již za dva týdny
04.11.2010, rubrika: Akce a soutěže
CULINERY WORD CUP Luxembourg
je doslovně v termínovém zádveří a za čtrnáctd ní vypukne kuinářská vřava, v níž budou přítomni i nejlepší cukráři světa a ť v soutěži jednotlivců, či součást různých týmů. více...
Oslava kulinářského svátku na Staroměstském náměstí - dorty / -3.
27.10.2010, rubrika: Akce a soutěže
Následuje výčet dalších dortových variací, které se sice již nevtěstnaly na stupně vítězů, ale udržely krok s pelotonem cukrářské tvorby.
více...
Oslava kulinářského svátku na Staroměstském náměstí - dorty / -2.
26.10.2010, rubrika: Akce a soutěže
Mistři cechu kuchařského se svými cukrářskými kolegy předváděli kousky místy nevídané, že se jim každou hodinu klaněli i apoštolové na Staroměstském orloji, který nedávno oslavil 600 let svého působení.
více...
Oslava kulinářského svátku na Staroměstském náměstí / -1.
24.10.2010, rubrika: Akce a soutěže
Ano, řeč je o cukrářském oboru, který si svou soutěží pod vybízivým názvem: „Upečte si svůj dort !!!“, otevřel dveře k poznatku pro širokou veřejnost, že cukrařina je v plném šiku rovněž při tom.
více...
Sladká tečka na konec léta
20.10.2010, rubrika: Recepty
Postup: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a necháme 30 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, vše promícháme a těsto nalijeme na tukem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech.
více...
Citronové sušenky
18.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.
více...
Cukrářská "Pětilistá růže" - pozvánka
15.10.2010, rubrika: Akce a soutěže
Kuchařská soutěž týmů o pohár prezidenta AKC ve zhotovení pokrmů ve Jihočeská soutěž v krajském městě České Budějovice ve stylu jihočeské kuchyně a v cukrářském klání v přípravě dortu pod názvem „Pětilistá růže“.
více...
Cukrářský post v soutěžním týmu
14.10.2010, rubrika: Cukrařina
Jinak je tomu ovšem v kombinaci dvou příbuzných řemesel, kdy cukrářský dekor bývá doplňkem kuchařských exponátů na soutěžní tabuli. Pozor, důležitý výraz - „bývá doplňkem“. – Je potřeba důrazně říci, že mylně, neřkuli až osudově mylně!
více...
Lychee jely cup - asijská receptura
12.10.2010, rubrika: Recepty
Na rozdíl od želatiny a některých dalších běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / 8.
11.10.2010, rubrika: Cukrařina
Dort je vhodný k narozeninám, k svátku, nebo pro rodinnou oslavu, kde si nemusíme dělat problémy při porcování, že nenakrájíme přesné díly, a kde si každý vybere velikost, která mu vyhovuje.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |