Reklama |
Archiv zpráv
KÁVA - Rozpustné tuhé kousky
21.02.2002, rubrika: Káva
Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic
více...
Systému kritických bodů 6 (2/2). krok
20.02.2002, rubrika: Hygiena
V případě cukrářských výrobků se jedná např. o nebezpečí překročení nejvyššího povoleného množství barviv, které připouští Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., část 5,
více...
František SUM
18.02.2002, rubrika: Osobnosti
V hanáckém městě Přerov při vyslovení názvu cukrárny Sum vás místní občané spolehliě navedou na místo dotazu. Nejenom ti mladší, kteří se operativněji orietují v houšti nově vznikajících i zanikajících firem, ale i ti mnohem starší,
více...
Pěstování a zpracování kávy
15.02.2002, rubrika: Káva
Káva se dnes pěstuje ve více než 50 zemích, v oblastech obepínajících teplejší zeměpisné šířky zemského povrchu, v nadmořských výškách počínaje hladinou moře až po 6 000 stop.
více...
Dort z jablk a švestek
14.02.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu.
více...
Systému kritických bodů 6 (1/2). krok
12.02.2002, rubrika: Hygiena
Co je to nebezpečí, to je definováno v § 1 písm. e) vyhlášky Ministerstva zemědělství č. 147/1998 Sb. Jedná se především o fyzikální, chemickou nebo mikrobiologickou kontaminaci hotového výrobku,
více...
WC - POVINOST nebo PŘEPYCH
11.02.2002, rubrika: Hygiena
Požadavek na vybudování WC pro hosty je zakotven jednak ve směrnici č. 72, o hygienických požadavcích na zřizování a provoz zařízení společného stravování uveřejněné ve sbírce hygienických předpisů sv. 64/1987
více...
Základní úpravy kávy 2
08.02.2002, rubrika: Káva
Káva filtrovaná
připravuje se v přístroji vždy ve větším množství najednou. Do filtrovacího přístroje je přiváděna voda, která se ohřívá k bodu varu. více...
Silvie Sulanská
07.02.2002, rubrika: Osobnosti
Zrození člověka v umělecké líhni jej zákonitě asociuje k inklinaci k dotyčné branži, a je většinově pravděpodobné, že vzešlý plod je totožný se zasetým séměm. U Silvie Sulanské snad ani jinak být nemohlo.
více...
Jak vznikl obložený chlebíček
05.02.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Anglické pojmenování obložených chlebíčků zní podle svého vynálezce "Sandwiches". Francouzký kronikář Pierre Jean Grosley píše ve své knize r. 1777 o slově Sandwiches, kterým je označován nový druh pokrmů podavaný v londýnské společnosti.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |