Reklama |
Archiv zpráv![]() ![]()
Mistrovské čokoládové variace
25.03.2011, rubrika: Recepty
Konečná příprava
Z korpusu vykrojíme velký a malý kruh. Nazdobíme ho ganache a do středu rozmístíme "doutníky", které naplníme malinami a dozdobíme čokoládou Chantillly. více...
Marcipánové a linecké labutě
11.03.2011, rubrika: Recepty
Z lineckého těsta se vypíchne slza která se upečene.Z marcipánu se vytvoří esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špička na červeno jako zobák a tečky modré jako oči. Z bílkové polevy tužší se nastříkají na papír sáčkem a drobnější trubičkou křidýlk
více...
Bílkový krém do listových trubiček
04.03.2011, rubrika: Recepty
Cukr svař na očko (udělej si z drátku malé očko velikosti nehtu a ponoř do hustého vařícího cukro a foukni do očka a pokud se ti budou dělat bubliny jak z bublifuku) tak to začni přilévat do šlehajících bílků.
více...
![]()
Výroba fondantové hmoty - na dřívější způsob
07.02.2011, rubrika: Cukrařina
Zkoušky při vaření fondantu se provádí několika způsoby, a to buď ručně na tzv. silnou niť a řetěz, nebo teploměrem, popřípadě hustoměrem. Teploměrem zjišťujeme stupeň teploty vařícího roztoku, kdežto hustoměrem zjišťujeme hustotu roztoku.
více...
![]() ![]() více...
Není káva jako káva
27.01.2011, rubrika: Káva
Ačkoliv cappuccino patří mezi tradiční nápoje, také v jeho přípravě se často chybuje, a to způsobem vytváření mléčné pěny počínaje, množstvím kávy a teplotou mléka konče. Cappuccino samozřejmě opět vychází z tradičního espressa.
více...
|
Dnes je úterý úterý 11. února 2025
svátek slaví Božena, zítra Slavěna Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |