Reklama |
Archiv zpráv
Plundrované pečivo
04.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...
Zákulisí želatiny
02.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Agar je výživná potravina bez kalorií s obsahem mnoha minerálů. Je oblíbenou zeleninou Dálného východu, známou v Japonsku a Číně dva tisíce let.
více...
Potíž s kremrolí
29.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nezáleží jen na kvalitě nouky, ale pokud děláš klasické listové těsto, je hodně důležtý správný množství octa, způsobuje prunost těsta při pečení. Když dáme málo nebo vůbec, těsto se strašně trhá a praská.
více...
Čokoláda je boží dar
27.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Byli to předchůdci Olmeků, kteří jako první vyrobili nápoj z kakaových bobů. I když kakaový nápoj byl v těch časech hořkou pochutinou z kakaa, vody a koření, kakaovník byl považován za dar od bohů
více...
Ovocné košíčky v hravém provedení
25.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V sedmi různých variantách vyrábí i brownies. Vyhlášený je také její mrkvový dort nebo banánový bochník. Zajistí sladkou složku každé oslavy, napéct na přání jakoukoli myslitelnou dobrotu, ráda vymýšlí i alergenové varianty.
více...
Jahodový sen s lesními plody
22.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin
20.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Příkladem pro který nemusíme jít daleko je vídeňská zmrzlinárna Eis-Greißler. Ta svým zákazníkům nabízí vysoce kvalitní BIO zmrzlinu z mléka od přírodně chovaných krav, které je produktem přidružené mléčné BIO farmy.
více...
Sladké laskominy
15.08.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Stejně jako větrníky mívají profiteroles někdy povrch politý karamelem nebo čokoládou. Podle historických análů se profiteroles dříve pekly na žhavém popelu a bývaly přidávány do polévek místo svítku či nudlí.
více...
GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / - 3.
12.08.2017, rubrika: Akce a soutěže
Čeští zmrzlináři do světového kola nepostoupili, ale svými dílčími úspěchy dali na srozuměnou, že v Česku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpřísnější kritéria, která jsou slibným příslibem pro další mistrovství.
více...
GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / -2.
09.08.2017, rubrika: Akce a soutěže
Vítěz způsobil trochu šok, protože jím nebyl v pravém slova smyslu cukrář, ale farmář! Holanďan z Denekampu, věnující se živočišné výrobě prostě jednoduše přišel, viděl a zvítězil!
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 16. září 2024
svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |