Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční meruňková pochoutka
03.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tento jednoduchý recept patří do oblíbené řady cukroví připravovaného za studena. Připravíme si báječné kuličky, ve kterých je chuť sušených meruněk a ořechů doplněna lehkostí burizonů.
více...
Koláče mají prastarou tradici
28.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V této době taktéž egyptští koláčníci vyráběli koláč „lebaba“, který byl zhotovován ze suchého chleba, jenž se roztrouhal a přimísilo se máslo, med a růžová voda.
více...
Kokosky
25.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud je hmota dobře udělána, vytvoří se charakteristické ppraskání na povrchu. Pokud je hmota příliš řídká, kokosky se při pečení roztečou. Tak dílu zdar a hodně štěstí při výrobě
více...
Croccantino arachide
21.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koláč po upečení necháme trochu vychladnout. Mezitím si z másla, čokolády a citronové kůry přichystáme polevu. Jakmile se ingredience spojí v tmavou hustou hmotu, polijeme jí povrch koláče a pak vše posypeme nasekanými mandlemi. Servírujeme po vychla
více...
Zpracováváme fondán
19.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Potřebné množství fondánové hmoty dáme do nádoby a bez přídavku jakýchkoliv přísad nahříváme za promíchávání na přímém ohni na teplotu 55 °C. Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu.
více...
Účes na dortu
16.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Šablony se používají k nastínění vzorku nebo se jejich prostřednictvím vzorek natírá. Nastiňování se provádí štětcem, kdy se používá uztuženého stětce, tzv. kartáčového.
více...
Máslové karamelky "FUDGE"
14.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs rozpouštíme v mikrovlnné troubě asi 3 až 5 minut, během té doby( asi každé 1 a půl minuty) 3x vymícháme. Opět velmi dobře vymícháme a vylijeme na máslem namazaný čistý plech a naznačíme špachtlí kostičky.
více...
Zmrzlina před zákazníkem
12.11.2018, rubrika: Akce a soutěže
Jedná se o systémem stále čerstvé zmrzliny tvořené před zákazníkem pod názvem BG ITALI. Jedná se o systém, jenž umožňuje nastavit až 59 různých receptů, podle různých příchutí, se specifickými pracovními parametry.
více...
SIGEP - 40 - V KULATÉM JUBILEU!
09.11.2018, rubrika: Akce a soutěže
Nejvýznamnější a nejpopulárnější cukrářský veletrh Evropy SIGEP v italském Rimini, završí příštím rokem již čtyři rovné dekády své působnosti. Dokáže přitom neustále navyšovat jeho oblibu a vzůstající zájem návštěvníků i vystavovatelů.
více...
Kremrole a s nimi spojená svízel
07.11.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na výši lepku a druhu tuku záleží aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání. Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsta, dávám k dobru těsto mé babičky, které nikdy nezklame.
více...
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |