Reklama |
Archiv zpráv
Alaska
21.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pláty nebo porce pečené těsta se v některých případech prokládají různými potravinami formou sendviče. Takové jídlo má pak většinou název podle suroviny která v něm převládá.
více...
Čokoláda se švýcarským pasem
18.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Byly tu další faktory, přispívající ke specifické chuti čokolády. Byly to rafinovaný cukr s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Podíl na chuti čokolády měly též speciální přísady koření.
více...
Perník lze dělat i z piva
16.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu
Ve všech případech tmavé pivo sladkostem dodává na vláčnosti a vlhkosti, o elegantním karamelově nahořklém podtónu ani nemluvě. více...
Jak jde pečivo a víno dohromady?
14.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo večera.
více...
Pocta Karlu Gottovi
10.10.2019, rubrika: Osobnosti
A to byla podstata tohoto článku těm, kteří poznali, že dostali něco shůry a že stojí za to, i přes překážky těch bez talentu, tento dar dále rozvíjet a přivést do stupně mistrovství. Tak jako největší velikán naší pop music Mistr Karel Gott.
více...
Med a jeho sladké účinky
09.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těžce pracující člověk nebo sportovec se velmi rychle osvěží lžící medu. Na tomoto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajících cvičeních.
více...
Fondán z dřívějších dob
07.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lze říci, že sametový vzhled dortu potaženého fondánem, si sám postupně vynutil celou speciální zdobící technologii a pomůcky, jako jsou různá filigránská razítka, zdobící nerezové kleštičky různých tvarů kleštin a kombinované vypichovače a přenášeče
více...
Zákusky z pohledu inspekce / - 2.
04.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nebalené cukrářské výrobky se musí skladovat při teplotách do 8 °C. To znamená, že by v obchodě neměly být vystaveny volně na pultech, ale ve fungujících chladicích boxech a vitrínách, které zajistí požadovanou teplotu.
více...
Zákusky z pohledu inspekce / -1.
03.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základními surovinami jsou obvykle mouka, cukr, tuk, voda, mléko, jádroviny, vejce, sůl, a mnoho dalších, podle toho, o jaký druh těsta či hmoty se jedná. Důležitý je poměr použitých surovin a jejich zpracování
více...
Halloween a dýňové recepty
30.09.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z rozkrojené dýně odstraníme měkkou dužinu a jádra, poté dýni oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mezitím si připravíme nálev – rozpuštěním kyseliny citronové ve vodě – do kterého na 24 hodin naložíme nakrájenou dýni.
více...
|
Dnes je úterý úterý 5. listopadu 2024
svátek slaví Miriam, zítra Liběna Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |