Reklama |
Archiv zpráv
Ochucujeme kávu
10.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V Etiopii nebo Eritreji je oblíbený zázvor, Mexičané si svou opojnou a silnou kávu dochucují skořicí a hřebíčkem. Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy
více...
Sladové přípravky v pečivu
08.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jaký je účel cukernaté přísady?
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašen více...
Pařížská šlehačka / 2.
05.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V receptuře se nejedná o "pařížskou šlehačku" v pravém slova smyslu, je to již více ganache, než pařížská šlehačka, proto se v praxi při šlehání může přidat tekutá rostlinná šlehačka, nebo se sníží množství čokolády.
více...
Pařížská šlehačka /1.
02.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Začnu onou pařížskou pěnou. Já osobně jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale představil bych si pod tímto názvem klasickou pařížskou šlehačku nebo čokoládový mousse (což je v překladu čokoládová pěna):
více...
Smetanové bonbony
01.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...
Pijme včelí nápoj
26.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V této době je nutné nádobu dolévat stejným druhem medoviny, protože při dokvašování roztok ubývá. Po 3 měsících kdy je medovina skoro čirá, přistoupíme k dalšímu stáčení
více...
Croissant
24.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce.
Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve vařečkou a potom rukama, nejdřív v míse a pak na pracovní ploše poprášené trochou mouky. více...
Kočka - prý - byl počátek zmrzliny
22.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kočky si pomáhaly svými ostrými drápky, a tak při jednom záseku tlapkou se jedné z nich podařilo roztrhnout pytlík se solí, z něhož se začal jeho obsah sypat na led, který se nacházel kolem nádoby s grenadinou.
více...
Jádrová trubička
19.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi.
více...
Vylepšujeme kávu
17.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zvyk přidávat při vaření do konvice s kávou koření, jež zajímavým způsobem ovlivní její chuť, je odedávna rozšířen na Středním Východě i v některých dalších oblastech světa, například v Mexiku
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |