Reklama |
Archiv zpráv
Světový zmrzlinářský pohár / - 2.
15.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Druhá fáze zmrzlinové prezentace spočívala ve tvorbě soutěžních pohárů. Fantazii se opět nekladly žádné překážky a tak mnohá avangarda či spíše science fiction, si při předváděcí promenádě přišla na své.
více...
Světový zmrzlinářský pohár / - 1.
13.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zadání spočívalo ve tvorbě monumentu z ledu, který přicházel ve sledu prací jako první na řadu. Tvůrci měli kromě obligátních kójí k dispozici i velkorozměrný mrazicí box, ve kterém ledový blok spočinul až do téměř závěrečné chvíle vyhlášení.
více...
Plundrové pečivo
10.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...
Seminář GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI
08.08.2018, rubrika: Akce a soutěže
Zmrzlinová výuka sestává ze čtyř dnů, kdy prvé tři dny mají teoretickou dopolední studijní náplň. Zbylá polovina denního cyklu byla věnována praktické výuce ve firemní laboratoři.
více...
Mladí cukrářští mistři před deseti roky / - 3.
06.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nizozemcova tvorba má pozoruhodný název „Cesta do vesmíru“ a odrazovým prvkem tím byla naše země, která byla zpodobněna v podobě čokoládové zeměkoule. Z téhož materiálu byly vytvořeny i zbývající komponenty Thomasovy vesmírné cesty.
více...
Mladí cukřářští mistři před deseti roky / - 2
03.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vítězný Japonec Kengo Akabame se rozhodl pro námět „Láska a mír“.
Obraz oduševnělé tvorby představuje vizi klidu, tolerance a vzájemného pochopení vmíšené do projevu půvabu zhotovení. více...
Mladí cukrářští mistři před deseti roky / - 1.
01.08.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zhotovení dekorační výrobku se provádí z karamelu, čokolády, nugátu, marcipánu nebo pastillage nebo za použití kombinace uvedených surovin. Prezentace bonbonů se provádí jako součást dekoračního výrobku.
více...
I sladkosti mají své sváteční dny
30.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dvacátého osmého července je den mléčné čokolády, kterou objevil Daniel Peter ze Švýcarska v roce 1876, který našel způsob, jak přidat do čokolády mléko. Dnes mají čokoládu na jídelníčku i kosmonauté na oběžné dráze.
více...
Müsli tyčinky
30.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Postup: mléko,cukra mouku dáme vařit na hustou kaši,potom přidáma všechny ostatní ingredience,pokud je to husté rředíme trochou mléka. Namažeme na vymaštěný plech a 10 min pečeme potom troubu dáme na minimum a ještě 15 minut sušíme
více...
Mouka ze špaldy
27.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pšenice špalda je potenciálním zdrojem nových potravinářských produktů s vysokým obsahem vlákniny. Vyrábějí se z ní základy nebo přídavky do těstovin, tvoří přísadu müsli i vánočního pečiva.
více...
|
Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |